Ett välkommet besked om IKEA!

Har nåtts av nyheten att Naturskyddsföreningen inte går vidare och överklagar detaljplanen för IKEA ytterligare ett varv.

Oavsett vilka överväganden och motiv de har för sitt beslut, så är det ett mycket välkommet och glädjande besked. Därmed är det potentiella hotet mot IKEAs etablering undanröjt. Nu kan planerna för etableringen rulla på enligt plan.

Alla inser betydelsen av att IKEA kommer till Umeå. Det kommer att stärka vår region med kanske 600-700 nya arbetstillfällen, ökade skatteintäkter och en handelssektor som kommer gå framåt med stormsteg. Människor i vår region behöver inte längre åka till Sundsvall eller Haparanda för att besöka IKEA.

Den här söndagen blev verkligen en glädjens dag! Grattis Umeå!

Etiketter: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Göran Bergqvist

  Unnar dig att vara glad i dag. I morgon hoppas jag att du kavlar upp ärmarna och börjar jobba med att förbättra luftkvaliten i Umeå.

 2. Urban Bengtson, idékonsult

  Välkommet besked om att Naturskyddsföreningen avstår överklagan. Men för Nannabadplanerna är det ni politiker som nu genom en detaljplan från 1948 (som väl aldrig tänkt sig en barn-, ungdoms- familjs-, motions- och simanläggning där) undanröjer för oss simintresserade och baddito att kunna studera, och ev. överklaga en detaljplan.

  För oss var detta politiska ”trick” inget välkommet besked. Och än värre är det nu för att den ritning (som än inte finns visad efter snart sex år) som nu ska bli till, får inte visas för allmänheten eller oss andra som inte är inbjudna av det kommunala badbolaget.

  (Vilka dessa är och vilket företag som fått uppdraget ges inget svar på, har frågat Bertil Hammarstedt)

  Nu är det dags att ni politiker svarar på varför det är mest hemlighållande i hela denna planeringsprocess med ändrade beslut och ändrade ritningar, när det hela ska verkställas?

  Läs min blogg, där finns nu beskrivning av ritningar (de senaste kommunala) har äventyrsbad mot P-hus och mot norr, 50:an får en enda öppning utåt, men kanske hindras pga av att ett bostadshus är grannen och med insyn åt vardera håll. Så byggs inte badhus/simhallar överhuvudtaget.

  Tänk så olika stadsutvecklingsprojekt behandlas och bemöts av er politiker. Vore tacksam för att få en reaktion på ovan. Inte bara fortsätta att tiga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.