På väg till Stockholm

Tidig morgon för att hinna med flyget som går 06.35. Det är den tiden i månaden då vi har sammanträde i Stockholm med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Idag väntar först träff med de moderata partikollegorna, som har uppdrag i SKL:s olika beredningar. Genomgång av alla ärendelistor inför deras sammanträden.

Därefter samlat informationsmöte för alla partier på Hilton: f.d finansministern Kjell-Olof Feldt (S) på temat "Välfärden kommer att kosta mer pengar – var hittar vi pengarna". Glädjande är att vi även får besök av infrastrukturminister Catharina Elmsäter Svärd (M) som ska prata om innehållet i infrastrukturpropositionen: "Investeringar för ett starkt och hållbart transportsystem". Högintressant och högaktuellt, på många sätt. Så sent som igår hade vi i Umeå överläggningar med Trafikverket tillföljd av just infrastrukturpropositionen, som innebär den sammantaget största satsningen i modern tid på vägar och järnvägar. Ramen har aldrig varit större för infrastrukturen.

Dagarna i Stockholm, då det är SKL-möten, är mycket bra tillfällen att hinna nätverka och lobba för olika frågor i direktkontakt med andra ledande politiker i landet, såväl de "tyngsta" kommun- och landstingspolitikerna som ledande rikspolitiker. Så utöver själva sammanträdena som äger rum torsdag-fredag, så är det värdefulla tillfällen att kunna sätta sig i lugn och ro för mer informella överläggningar. Så blir det även denna gång.

På återhörande!