Mer kvar av lönen

Idag höll statsminister Fredrik Reinfeldt sitt sommartal, och där kom han med ett antal positiva besked. Moderaterna vill i höstens budget prioritera ytterligare skattelättnader för människor som arbetar, sänkt skatt för pensionärer och en höjning av den nedre brytpunkten för statlig skatt. Förslagen beräknas kosta ca 16 miljarder kronor.

Dagens förslag skulle ge en vanlig inkomsttagare mellan 200-300 kr mer i plånboken varje månad. Förstärkningen blir som störst, 337 kr i månaden, vid en inkomstnivå som motsvarar genomsnittslönen för en gymnasielärare. Tillsammans med Alliansens tidigare jobbskattelättnader skulle dagens förslag innebära att 99 procent av heltidsarbetande har fått behålla mer än 1 000 kronor i månaden. 90 procent har fått behålla mer än 1 500 kronor, och de som tjänar upp till 38 500 kronor/månad får behålla mer än en extra månadslön om året efter skatt jämfört med 2006.

Ett femte jobbskatteavdrag ger hushållen ökat utrymme för konsumtion och förbättrar jobbmöjligheterna för breda grupper. Oberoende bedömare är eniga om att jobbskatteavdraget ger varaktigt fler jobb genom att det lönar sig bättre att arbeta. Enligt Finansdepartementets beräkningar kommer dagens förslag om att förstärka jobbskatteavdraget på sikt leda till mellan 10 000 och 15 000 nya jobb. Effekterna av jobbskatteavdrag är utvärderad i omfattande internationell forskning och det finns tydligt stöd för att det är en åtgärd som leder till ökad sysselsättning.

Dagens besked är goda nyheter för de städare, vårdbiträden, undersköterskor, förskollärare, metallarbetare, poliser och andra yrkesgrupper som redan tidigare har fått betydande skattesänkningar. Nu kommer de att få behålla ännu mer av sin lön, när skatten är dragen.

Nya Moderaterna och Alliansen fortsätter att leverera!

 

 

 

Etiketter: , , , ,

14 kommentarer

  • Anders Ågren (inläggsförfattare)

   Hej Maja! Tja, våra motståndare menar att vi som land inte har räd med detta, att det inte leder till nya jobb och att det gynnar de rika. Vi moderater menar tvärtom. En viktig prioritering, som leder till nya jobb och som framförallt är betydelsefull för dem med låga och normala inkomster.

 1. lf

  jag hörde också talet. Sänkt skatt för pensionärer,men jag hör aldrig i absoluta tal vad det gäller pensionärer.
  Tala nu om för pensionärer vad sänkt skatt betyder för dom.

 2. Mikael Granberg

  Hej, jag är en av era väljare och jag överväger starkt att byta sida då ni fortsätter pressa igenom jobbskattelättnader.
  Varken jag själv, eller någon annan jag känner har detta som någon slags prioritet överhuvudtaget.
  Ni har sålt ut Sverige och hyllar privatisering fast detta har skickat Sverige 20 år bakåt i tiden.
  Gå ut och erkänn att det slagit fel, samt städa upp i röran ni lämnat.
  Då kan väljare känna att det finns ett parti som går att lita på.

  Med vänlig hälsning/ M

 3. Leif

  Hade gärna sett att ni gjort något för dom svaga i samhället istället för att ge oss som har jobb mer bidrag. Nåväl, en moderat har alltid varit blind för verkligheten. Någon dag lär Svensken vakna med. Då är det slut med tyrannen Reinfeldt och hans hejdukar.

  • Fredrik

   Men alltså. Att få sänkt skatt är inte ett bidrag. Det innebär att jag som löntagare får behålla lite mer av min lön.

   Sen tycker jag tycker det är respektlöst att kalla vår statsminister tyrann. Han är vald i ett demokratiskt val.

  • Fredrik

   Sänkt skatt är inte bidrag. Det innebär att jag får behålla mer av min lön. Många sossar verkar ha det där bakvänt. De betraktar alla pengar som statens och de man får behålla är bidrag.

   Vidare tycker jag det är lågt att kalla vår statsminister för tyrann. Han är vald i demokratiska val. Luktar dålig förlorare när man inte fått den regering man själv har röstat på.

 4. Martin Stennek

  Ja! Bra idé, det är så skönt att se lite nyskapande idéer i den moderata politiken. Brist på välfärd? Sänk skatten! Hög arbetslöshet? Sänk skatten! Pensionärer far illa? Sänk skatten!

 5. Jansson

  Vi kommer att få behålla totalt sett 1000kr i månaden mer än förut när alla jobbskatteavdragen är gjorda, det låter ju bra!
  Fast det har ju blivit en del fördyringar dessa år också, t.ex vårt skyddsnät, den viktiga A-kassan.

  Men pengar är iofs inte allt, det viktigaste är ändå att vi har ett samhälle som fungerar och att vi medborgare, friska som sjuka, trivs och mår bra. Det borde vara självklart att vi tar hand om våra gamla och sjuka och låter dem ha en fin sista tid, är det nånting de ”nya” moderaterna lyckats med?

  Och kan man verkligen säga att vi har ett samhälle som fungerar när staten sålt ut nästan allt och privatiserat till höger och vänster. Ja det beror förstås på vad man jämför med och hur högt man lägger ribban. Skolföretag går i konkurs och sparkar ut sina på elever långt innan de fått sin examen, vi skattebetalare får ta hand om miljardskulden. Vårdföretag som behandlar sina sjuka sämre än boskap. Jag vet inte vad ni tycker är en rimlig höjd på ribban, men när en ekonomi ständigt utvecklas och hela tiden växer varför sänker man då ned ribban till knähöjd?

  Exakt vad är det ”Nya” moderaterna levererar?

 6. Patrik

  På vems lön, din eller min? Prata goja! Hade jag familj med barn att försörja skulle inte min lön klarat det. Men det finns åtskilliga som har det på det viset och det är under all kritik. Vad gör 100-300 kr för skillnad?

  Umeå kommun är sämsta arbetsgivaren i Sverige. Anställda har inte råd att arbeta för det löna sig inte. Har man då lång resväg så finns det ingen lön kvar, för den går till bensin och annat som rör bilen. Din uppfattning att folk ska ta de jobb som finns avsett om vi måste åka till Nordmaling med en reslängd på ca 8-10 mil. per dag/ för en kommunlön. Ni lever inte relevans med verkligheten. Den tappar ni, när man är politiker under för lång tid. 2 mandat är allt ni ska sitta,sedan ska ni som vi alla andar ta de jobb som finns och det för en lön som inte räcker till. Lycka till! Vänligen Patrik

 7. Leffe

  Trots gigantiska skattesänkningar de senaste åren så är arbetslösheten idag större än då alliansen tog över. Många länder har provat att få fart på ekonomin med skattesänkningar, ofta blir resultatet dåliga statsfinanser. USA har kört sin ekonomi i botten med denna politik. Jag tycker det är fel väg att gå när vi genom skattesänknigar ska öka våran konsumtion med många negativa saker som följd. De jobb vi skapar hamnar framförallt i Kina o andra låglöneländer som tillverkar ”skräpet” som vi handlar. Satsa pengarna på vården. Ge våra sjuksjöterskor den lön de förtjänar så att de istället för att åka till Norge och bidrar till däras välfärd stannar här. Sjukhus runt landar beklagar sig över personalbrist, förskolorna skulle kunna anställa tusentals unga människor. Skattesänkningarna har bara gett smulor till de lågavlönade men bakelser till de som redan har så det räcker. Inget till sjuka o arbetslösa. En klockren högerpolitik. Trevlig söndag på er

 8. Marcus Einerud

  Det är bara de som tjänar mest, i ditt exempel de med 38500kr/månad som faktiskt tjänar något på detta. De resterande 90% av befolkningen går back på detta i och med att välfärden avvecklas och att den blir dyrare att utnyttja.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.