Tummen upp för Krister Olsson!

Dagens stora nyhet – på årets sista presskonferens – blev ett extraärende som inte fanns med på den ordinarie ärendelistan på arbetsutskottet.

Krister Olsson och Balticgruppen satsar hela 20 miljoner kr i ett unikt avtal med Umeå kommun, för att bekämpa ungdomsarbetslösheten. Här kan vi verkligen tala om ett genuint samhällsengagemang i dess bästa form. Mellan 100 och 200 ungdomar kan få arbete i skola, vård och omsorg under år 2010, tack vare denna generösa satsning. Kommunen bidrar genom att bl.a. betala sociala avgifter för dem som anställs.

Balticgruppen och kommunen i ett samarbete för Umeås bästa. Det bådar onekligen gott.

Tummen upp för Krister Olsson!

Etiketter: , ,

5 kommentarer

 1. Urban Bengtson

  Men vad gör kommunen då som tack?

  Bjuder till kring Staden mellan broarna?

  Köper idéerna om evenemangsarena på Hamrinsberget med äventyrsbad?

  Avbryter Nannabadplaneringen och låter kvarteren gå ut på nya anbud där Balticgruppen bjöd 150 miljoner kr för Nannakvarteret, dubbelt mot vad som kan bii priset för badaktörerna i avtalet som slutits. (Det kostar kommunen ”bara” 1,5 mkr att bryta avtalet.)

  Blir intressant att se på politikerbloggarna om nyårslöften till näringsliv som bjuder till om ungdomsarbetslösheten, till sådana företag i allmänhet och Balticgruppen i synnerhet.

 2. Anders Ågren

  Svar till Urban Bengtson (2009-12-23 20:07)
  Hej Urban! Jag hoppas verkligen att vi ska lyckas komma vidare med Staden mellan broarna, liksom en evenemangsarena och gärna då på Hamrinsberget. Ju snabbare, desto bättre. Men det ska inte vara ”som tack” på det sätt som du menar. Kommunen ska inte börja blanda ihop frågor som inte har med varandra att göra på det sättet.

 3. Urban Bengtson

  Det är viktigt med dialog i bloggar. Se andemeningen i frågan om ”tack” till Balticgruppen. Krister Olssons donationer till universitetet och kommunen samt satsning i Staden mellan broarna handlar om att med pengar och initiativ få igång kreativitet med kunskap. Minns även Balticgruppens idétävling för Umeå med priser.

  Umeå kommuns ”svar” har blivit ingenting i idétävlingen, långbänk i kajfrågan, litet och outvecklingsbart äventyrsbad och 50:an på fel plats. Samt fördyringar då Badutredningens mening om driftsbidraget nu fördubblas av kommunen för privat Nannabad. ”Tacket” ska ses därav.

 4. slio

  Verkligen Tummen upp för Krister Olsson och önskar honom allt gott. Krister Olsson visar också vägen för politiker och staten vad som är bäst för sverige genom att sätta stopp för arbetslöshetens utbredning.Jag som arbetslös önskar dig lycka till.och skulle gärna vilja rösta på dig också om du skulle ställa upp till posten statsminister i Sverige hjärtat och handligar är viktigare än all politisk valfrihet som vi har idag i landet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.