S sa nej till skattesänkning för pensionärer 12 år i rad!

Socialdemokraterna försöker desperat att göra sig till tolk för i stort sett alla grupper i samhället, däribland pensionärerna. Vilket skämt! Så sent som igår fick jag höra av en äldre bekant att regeringen hade infört en "straffskatt för pensionärer". Jag blir så less på alla lögner som de rödgröna sprider ut.

Alliansen har inte infört någon straffskatt på pensionärer. Regeringen har tvärtom sänkt skatten för pensionärer två år i rad, med sammanlagt 5,5 miljarder kronor. Utöver detta har regeringen infört ett extra generöst jobbskatteavdrag för dem över 65 år som känner att de orkar jobba lite extra.

Under åren 1994-2006 föreslog vi moderater varje enskilt år en skattesänkning för landets pensionärer och INTE EN ENDA GÅNG har nån s-riksdagsledamot  röstat för ett sådant förslag. Socialdemokraterna hade tolv år på sig när de hade regeringsmakten att sänka skatten för pensionärerna. Men det hände förstås aldrig. Sossarna vill ju höja skatterna – inte sänka dem.

Men när Alliansen nu två år i rad har sänkt skatten för just pensionärerna, så säger (S) att de vill sänka skatten MER för pensionärerna. Fråga: Varför gjorde ni inte det under de tolv år ni satt vid makten??

Hyckleri, kallas det.

Etiketter: , , ,

13 kommentarer

 1. Anders Ågren

  Svar till Jan Nilsson (2009-12-29 20:15)
  Absolut Jan! Jag är särskilt glad över beslutet på moderaternas arbetsstämma i höstas, att pensionärerna kommer att vara en prioriterad grupp när vi ska göra ytterligare skattesänkningar.

 2. leif

  Fel av mig, ni höjde inte skatten, ni sänkte pensionerna. frågan är om inte det är värre. Tur att ni moderater hittat varandra så ni kan klappa er själva på axlarna, ni lär ju vara ganska ensamma just nu.

  4 år till med alliansen är en katastrof för dom svagaste, eller dom onda som ni i det blåa partiet säger.

 3. Carl Larsson

  Till Lefi:

  2 fel i rad:

  Att pensionerna sänks har inget med den nuvarande regeringen att göra. Det beror på ett upplägg där summan av värdet i AP-fonderna samt antalet inbetalde premier räknas ihop. Detta enligt en uppgörelse mellan Allianspartierna, S och Mp om jag inte minns fel.

  Nej, skatten har inte höjts för penisonärerna. Sen att den har sänkts för de som arbetar är en helt annan femma. Nu har till och med Alliansen sänkt skatten även för pensionärerna i de senaste 2 budgetarna.

 4. Lennart

  Desperat. Skämt. Hyckleri. Lögner.
  Du fortsätter ditt ovårdade språk… det imponerar inte.

  Det gör inte heller Alliansens tal om arbetslinjen. Nu har väljarkåren insett att det bakom talet om arbetslinjen i förra valrörelsen inte fanns någon politisk verkstad. Pensionärer som enligt de nya skattetabellerna fått skatten sänkt med 15 spänn imponeras inte. Det gör inte heller de pensionärer som av Alliansen uppmanas börja jobba (för att få lägre skatt).

 5. Anders Ågren

  Svar till Lennart (2009-12-30 10:28)
  Hej Lennart! Jag kan bara beklaga om du inte gillar mitt språk, men jag har lärt mig att kalla saker vid dess rätta namn. När socialdemokraterna ljuger så har jag också tänkt skriva om det.

  Att du tycker det är ”ovårdat” kanske säger mer om dina politiska sympatier än om något annat….. Kan det vara så, månne?

 6. Anders Ågren

  Svar till leif (2009-12-29 20:25)
  Ja du Leif…. Carl har ju redan klarlagt det hela. Vi har inte höjt skatten för pensionärer, inte heller sänkte vi pensionerna när vi tog över makten. Däremot kommer pensionerna att skrivas ned fr.o.m. januari p.g.a. den ekonomiska utvecklingen. Det är väl inte helt obekant att vi nu befinner oss i den värsta internationella ekonomiska krisen sedan 1930-talet. Trots detta har Alliansregeringen sänkt skatterna för pensionärerna. Det fixade inte (S) ens i strålande högkonjunktur.

 7. Lennart

  Det står var och en fritt att välja sina ord. För mig får du gärna fortsätta anklaga din omgivning för att vara lögnare. Men hur ska du då göra med dig själv, du som är så ”less”…. när jag är ”less” brukar jag sluta med det jag sysslar med..

  Till Rabber Sjöberg kan jag säga att det finns 134941 personer som heter Lennart i landet. Du känner förstås dem alla?

 8. Anders Ågren

  Svar till Lennart (2009-12-31 16:30)
  Nja, inte slutar jag att arbeta med politik bara för att jag är less på att socialdemokrater ljuger. Då hade man ju inte ens övervägt att börja engagera sig politiskt för ca 20 år sedan. Dår är det bättre att kämpa för att få bort (S)från styrande positioner istället.

 9. Björn Wahlsten

  Vi som betalar SINK får ändå inte ta del av någon skattesänkning. Vid förra valet lovade Fredrik att vi skulle få samma dubbelbeskattningsavtal i Spanien som i Frankrike. Det sket sig, som man säger! Vi behöver ingen omförhandling. Det enda vi vill är att SINK sänks från 25% till 10%. Det kräver ingen omförhandling alls.
  Nu har vi tröttnat och mycket snart kommer vi att avsäga oss vårt svenska medborgarskap – det tycks vara enda sättet att sänka SINK.

 10. Björn Wahlsten

  Mitt budskap var:
  1. Politikerna kan sänka skatten för pensionärerna i Sverige hur mycket som helst, men vi som betalar SINK får inte vara med på den sänkningen.
  2. Moderaterna vann troligen många röster med löftet om att vi svenskar som bor i Spanien skulle behandlas på samma sätt som de de svenskar som bor i Frankrike. Jag gillar inte att vi i Spanien blev dragna vid näsan.

  Skrev jag att någon var en lögnare? Jag tycker inte om din ton!

  Jag tänker emellertid göra precis som du säger, när jag är ”less” lägger jag av. Eftersom det inte finns något intresse av att sänka SINK till 10% avsäger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.