Fler med förtidspension jobbar!

Är nere i Övik några dagar och hälsar på släkten.

I en artikel i dagens Örnsköldsviks Allehanda (ÖA) konstateras att det är fler med förtidspension som nu har börjat jobba, eller jobbar mer än tidigare.

Regeländringen, som innebär möjlighet att arbeta utan att det minskar storleken på förtidspensionen, har lett till att fler arbetar. De som tidigare inte arbetade alls jobbar i snitt 8,2 timmar per vecka.

Det är glädjande att Alliansens arbetslinje ger positiva effekter även på detta område. De med förtidspension, som orkar och vill jobba lite, ska ges möjlighet till detta utifrån var och ens egna förutsättningar.

Etiketter: , , , ,

10 kommentarer

 1. plingan

  Härligt 🙂 Den där delen av nya sjukförsäkringen gillar jag skarpt. Riktigt genialiskt… Men det borde även kunna innefatta vissa grupper av de som har sjukpenning också. Själv har jag blivit tillfrågad om att jobba lite extra nån gång, städjobb, extra hjälp vid inventering, pappersarbete mm Men varit tvungen neka i rädsla för att tappa min ersättning. Jag skulle inte klara av ett stadigvarande arbete i dagsläget, men nån timme här och där när jag känner mig lite bättre skulle funka. Så länge man inte har en arbetsträningsplats så kan man väl få försöka själv och testa sig fram.

 2. leif

  Har börjat svänga om sjukförsäkringen, bättre och bättre tycker jag att det verkar vara. Dagens repotage i expressen om hon som fick indragen sjukpenning för att hon inte ville söka jobb dagen efter att hennes son dött. Hjärtlöst javisst men rättvisst, samma för alla liksom. Här skall det inte gullas med några

 3. Isak

  Bästa plingan, det framgår inte överhuvutaget vad det är
  som du skulle kunna glädjas åt. Snarare så verkar du vara någon som är skribent för dom desperata moderaterna. Att
  det på svensk arbetsmarknad i dagens siutation skulle vara
  lättare för en förtidspensionerad att få jobb än andra, är
  nog ett fantasifoster som moderaterna har värkt fram. Det
  skulle dessutom vara klädsamt om jultomten Anders Ågren
  hänvisade till fakta som vi andra kunde ta del av. T.o m
  ärkekonservative Edward Riedl verkar pålitligare än den
  ”fakta” som Anders Ågren presterat på det sistonde.

 4. Oscar

  Anders det var ju tydligen en beställare från Sverige som försökte få skylten ”Arbeit macht Frie” från Polen levererad till Sverige – var det någon av dina partikamrater?

 5. Anders Ågren

  Svar till Oscar (2009-12-30 19:57)
  Suck. Såna låga angrepp, Oscar, förtjänar egentligen inget svar, men jag kan ju konstatera att det styrande partiet i det skyldiga landet på 30- och 40-talet var ett nationalSOCIALISTISKT parti. Vänsterextremister och högerextremister – samma skräp!

 6. Anders Ågren

  Svar till Isak (2009-12-30 19:57)
  Jag är alltid noggrann med fakta, Isak. Om du läste min blogg så såg du att källan var Örnsköldsviks Allehanda. Närmare bestämt dagens tidning(30/12 2009)på sidan ÅTTA. Jobbigt med verkligheten, antar jag?

 7. plingan

  Bästa Isak
  Är ej någon skribent för moderaterna, men bra förslag och idéer tycker jag är värt att uppmärksammas oavsett om dom kommer från alliansen eller de rödgröna. Min verklighet ser ut som jag beskrivit, jag har aldrig sagt att det är lätt att få jobb, men jag har snubblat på en del under min tid som sjukskriven (5 år)vilket beror på kontakter som jag har. Däremot har det varit extremt svårt att hitta en bra arbetsträningplats, det tog 7 mån. Många är tveksamma till att ta emot efter som det krävs en del handledning och tid från deras eget jobb. Så inte ens bra kontakter hjälpte med det.

 8. Isak

  Bäste Herr Ågren, eftersom du är så noggrann med fakta, så
  kunde du ju berätta hur många fler förtidspensionärer det
  är som fått arbete respetive hur många förtidspensionärer
  som har gått upp i arbetstid. Eftersom det inte är någon
  annan tidning än ÖA som har skrivit om denna stora nyhet
  så är den svår att kontrollera. I skenet av att vi har
  över 400.000 arbetslösa eller i åtgärder, så ska man nog
  vara mer än frisk för att få något arbete.

 9. Anders Ågren

  Svar till Isak (2009-12-31 14:55)
  Jag kan inte säga exakt hur många det är, men jag gav dig en källhänvisning. Visst är det många arbetslösa, vilket inte är konstigt då vi nu befinner oss i den värsta internationella ekonomiska krisen sedan depressionen på 30-talet. Därför behövs en regering som förmår göra det billigare att anställa samt mer lönsamt att arbeta. Detta samtidigt som stora resurser läggs på utbildningssatsningar etc. Alliansen, med andra ord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.