Ett högerextremt parti ?????

Kommunalrådet Lennart Holmlund (S) påstår på sin blogg (20/1) att centern är "ett högerextremt parti". Han jämställer alltså på fullt allvar centerpartiet med nazister och fascister.

Att tonläget skulle bli högt inför den kommande valrörelsen var väntat, men det känns tyvärr som att debatten har spårat ur redan. Sedan tidigare har det, kanske i synnerhet i Västerbotten, bedrivits en hetsjakt mot centerledaren Maud Olofsson och angreppen från socialdemokraterna har varit anmärkningsvärt hårda. Månad efter månad.

Förra veckan blev det rubriker över hela landet när KG Abramsson (S) i Vilhelmina hotade (själv påstår han att han skämtade) det centerpartistiska kommunalrådet med att hon borde "remmas upp".

Och i gårdagens blogg skriver alltså Holmlund så här:


Centerns värdeförskjutning har gjort att de numera är ett högerextremt parti långt borta från det folkrörelseparti som man var tills Maud Olofsson blev partiledare och tillkomsten av Stureplanscentern där Ursula förlåt Federley har en framträdande roll.

"

Jag tycker det är tragiskt att man kan gå till såna här överdrifter. Holmlund borde be centerpartiet om ursäkt.

Etiketter: , , ,

10 kommentarer

 1. Pär Andersson

  Jag tror du får vänta förgäves på en ursäkt i det här fallet. Holmlund har gjort sig till tolk för många förskräckta västerbottningar när de sett hur centerpolitiken tagit sikte på de stora befolkn.. förlåt väljartäta städerna söderut. Du får nog istället förlåta Lennart för hans tvivel på Maud, Federley och Stureplanscentern…

 2. Lennart

  … och som en representant för Allianspartierna tycker du naturligtvis att dina kompisar ska be om ursäkt för att de kallat sina ideologiska motståndare för ”korrumperade”, tillhörande ”knarkvänstern” ingående i ”ett vänsterexperiment” med ”gnällspikar” som enbart gör ”fusköverenskommelser”.

 3. Allianssamarbetet oror Sossehöjdarna.Va bra!!!

  Det är inte svårt att se hur högt uppsatta socialdemokrater försöker skapa oreda i vår Allians.
  Men otur för ”klabben Holmlund”,samarbetet i Alliansen är just nu kompakt och vi är många som hoppas att detta Allianssamarbete skall sprida sig till kommuner och landsting.
  Allianssamarbetet kommer att avslöja de rödgrönas bräckliga gemensamhetspolitik.
  Utrikespolitiken,EU-samarbetet,satsningen på privata alternativ i driftsfrågor är några bräckliga exempel.
  Grattis till Moderaterna i Umeå som insett framtidsmodellen,hoppas fler borgarpolitiker i övriga kommuner vaknar.

 4. Anders Ågren

  Svar till Pär Andersson (2010-02-21 11:31)
  Ja, vi får väl se hur det blir med ursäkten…. Men jag tror verkligen inte att särskilt många västerbottningar skulle beskylla centern och Maud Olofsson för att vara högerEXTREMA. Sen kan man förstås diskutera exakt var på vänster-högerskalan som olika partier befinner sig.

 5. Alejandro Caviedes

  Tror du inte du drar för stora växlar? För det första så har KG aldrig hotat Maria Kristofferson, som hennes centerpartistiska kamrater påstått. Talet finns inspelat på film både på vf och på min blogg. Att påstå att det skulle varit ett hot är ett patetiskt försök att plocka billiga politiska poäng. För det andra så tror jag inte att Holmlund med ”högerextremt” menade ”rasistiskt”. Det är ingen hemlighet att Centern nu blivit ännu mer höger än moderaterna, och det är andemeningen i det Holmlund skriver. Han menade nog att centern är extremt höger (inte extremhöger, som han tyvärr skrev).

 6. Anders Ågren

  Svar till Lennart (2010-02-21 16:40)
  Man ska be om ursäkt om man gjort övertramp eller sagt/skrivit något som är fel. Vet inte från vilka sammanhang dina citat kommer ifrån. Hur som helst är det i mina ögon ett oerhört grovt övertramp att sätta likhetstecken mellan centern och högerextremism.

 7. Anders Ågren

  Svar till Alejandro Caviedes (2010-02-21 18:47)
  Vi får väl se om du har rätt och att Holmlund bara skrev ”fel” i sin blogg. I så fall gör han väl en pudel i morgondagens VF. Om han står fast vid det han skrev, så blir jag mycket bekymrad.

 8. leif

  Varför skall han be om ursäkt? Iofs är det ett ganska grovt övertramp men jag ser inga ursäkter från eran sida till dom sjuka som ni sparkar på med den nya sjukförsäkringen. Men det är väl som vanligt med politiker, ni angrep han politiker och det är ju förstås väldigt mycket värre än att sparka på liggande sjukskrivna. Be om ursäkt för er politik mot dom sjuka så ska du se att Holmlund kommer att be om ursäkt för sitt övertramp

 9. Lennart

  Du undrade varifrån jag fått citaten i mitt tidigare inlägg ifrån. Det är dina VK-bloggande Allians-kamrater som uttrycker sig så.

  Dina eget språkbruk har jag tidigare kommenterat… det politiska tonfallet saknar hyfs och fason i alla läger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.