Skatten sänks för landets pensionärer

DN-debatt kan vi nu på morgonen läsa att regeringen i budgetpropositionen för 2013 föreslår en skattesänkning för landets pensionärer. När många andra länder i vår närhet tvingas till hårda besparingar och höjda skatter, så kan vi i Sverige tack vare en ansvarsfullt förd ekonomisk politik välja den motsatta vägen.

Regeringen har tidigare sänkt skatten för pensionärer i tre steg med totalt 12,8 miljarder. Alla tre stegen har utformats så att de relativt sett ger mest till dem med små inkomster. Nu sänker regeringen skatten för pensionärerna för fjärde gången sen makskiftet år 2006. Skattesänkningen uppgår till mellan 500 och 700 kronor per år för de flesta pensionärer.  I propositionen föreslås dessutom en ytterligare höjning av bostadstillägget (BTP) för ogifta pensionärer, med 170 kronor/månad.

Återigen visar det sig vilket politiskt alternativ som prioriterar och värnar Sveriges pensionärer. 2013 sänker således Alliansen pensionärernas skatt för fjärde gången.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. Undrande

  Måste fråga. Är du stolt över att pensionärerna skattas mer än de som jobbar? En sänkning på 500 kronor per år är mer ett hån än något annat.

 2. Roggan

  Snyggt jobbat för pensionärerna. Två före detta statssekreterare i regeringen, centerpartisten Leif Zetterberg, och kristdemokraten Dan Ericsson, jobbar och tjänar pengar samtidigt som de under snart två års tid tagit ut fullt avgångsvederlag från regeringskansliet på 84 200 kronor i månaden. Skäms ni inte ?

 3. pensionären

  Du kan väl inte i ärlighetens namn vara stolt över moderaternas politik mot pensionärerna vad gäller pensionärsskatten, detta är det största svek som någonsin drabbat en svensk befolkningsgrupp, ni kan ödsla pengar på invandringen, politikers dubbla löner m.m men inte ge oss en rättvis ålderdom.
  Varför går SD framåt tror du?

 4. lf

  Håjaja!
  Nä du Ågren att tro att pensionärer är så dumma att de går på KDs utspel.
  50 kronor i månaden är ett hån mot som har varit och byggt upp detta land.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.