En fjärde skattesänkning för landets pensionärer

I dagens VK skriver jag på insändarplats om den fjärde skattesänkningen för landets pensionärer. Bifogas nedan.

 

Sänkt skatt för landets pensionärer

Skatten sänks för landets pensionärer nästa år. Regeringen har tidigare sänkt skatten för pensionärer i tre steg med totalt 12,8 miljarder. Nu sänker regeringen skatten för pensionärerna för fjärde gången. Skattesänkningen uppgår till mellan 500 och 700 kronor per år för de flesta pensionärer. I propositionen föreslås dessutom en ytterligare höjning av bostadstillägget för ogifta pensionärer, med 170 kronor/månad.

Återigen visar det sig vilket politiskt alternativ som prioriterar och värnar Sveriges pensionärer. Socialdemokraterna hade 12 år på sig att sänka skatten för pensionärerna, men gjorde det aldrig. Alliansen gör det däremot gång på gång.

Anders Ågren
Förbundsordförande
Moderaterna i Västerbotten

Etiketter: , , ,

7 kommentarer

 1. Tage

  Varför ljuger du Anders Ågren, Eller varför har ni Moderater som mantra påstå att Sossarna aldrig sänkte skatten för pensionärerna. Jag tycker politiker av din dignitet bör hålla sig bättre till sannigen än att enbart ständigt föra ut lögner och retoriska osannigar.

  Du skriver. ”Socialdemokraterna hade 12 år på sig att sänka skatten för pensionärerna, men gjorde det aldrig.”

  Jag antar du är fullt medveten om att Socialdemokraterna sänkte skatten tre ggr mellan 2003-2006 detta genom höjt
  grundavdrag. Pensionärerna fick liksom alla andra sänkt skatt
  och det drabbade inte de svaga grupperna heller.
  Summan var dessutom betydande.

  Ni har genomfört jobbskatteavdrag för löntagarna och fyra pyttesmå skattesänkningar för pensionärerna mest av propagandaskäl inte så summan imponerar.
  Men sjuka, arbetslösa de får betala priset för erat rofferi.

  Ni borde skämmas!

 2. stefan

  Man tror nästan inte att det är sant…. Ni förnekar er aldrig!!
  Har ni INGEN annan metod än skattesänkning? Att påstå att ni värnar om pensionärerna är dessutom rent patetiskt! Hur mycket mer betalar en pensionär i skatt jämfört med en arbetare med samma inkomst? Kallar du det att prioritera? Pinsamt! Lika pinsamt är det att svensken låtit sig köpas med ert jobbskatteavdrag, som inte är annat än – just det – ett köp av röster. VAD har detta avdrag givit? NADA! Sittande regering är den mest inkompetenta vi haft sedan….. Ja, antagligen någonsin. Ni skryter med skattesänkningar hit o dit, men arbetslösheten liksom ert ”utanförskap” ökar hela tiden.

 3. Leif

  Morsan låter hälsa att 50 spänn ger henne möjlighet att köpa Aftonbladet en gång i veckan. Bra Anders, slå dig för bröstet för 50 kronor. Helt sjukt hur ni håller på och behandla svaga i samhället….

 4. Jan-Erik Vahlström

  Jadu….skattesänkning? Vad det handlar om är att regeringen efter skattesänkningar till dom som jobbar (mest till höginkomsttagarna) nu strör ut lite smulor till pensionärerna. Detta, inför valet, kallar man skattesänkningar.

 5. Anders Ågren

  Svar till Jan-Erik Vahlström (2012-09-18 10:49)
  Alliansen har med detta sänkt skatten för pensionärerna fyra ggr sedan maktskiftet 2006. Det blir skillnad med Allianspolitik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.