S-politiken hotar jobben

 

Efter Stefan Löfvens (S) smekmånad så har nu socialdemokraterna i flera mätningar börjat tappa i förtroende igen. Det brukar bli så när socialdemokraterna också tvingas konkretisera sin politik, och visa vad man vill med politiken.

Vi har nu fått fingervisningar om vad de olika oppositionspartierna vill, då alla presenterat sina budgetförslag i riksdagen.

Mot Alliansen står således oppositionspartierna som har gemensamt att de vill höja skatterna. Löfven vill t.o.m. höja skatterna mer än under Mona Sahlins och Håkan Juholts tid som partiledare. Så mycket var det med förnyelsen inom socialdemokraterna.

Sossarna säger att de ska avskaffa långtidsarbetslösheten för ungdomar och lägger 4,8 miljarder på sin ungdomssatsning samtidigt som de höjer skatterna på ungdomsjobben med 14,2 miljarder. Dessutom vill de höja restaurangmomsen vilket slår mot både utrikes föddas och ungas jobb. Det hänger liksom inte ihop.

Sen var det ju detta med övriga partier på vänsterkanten. S måste ju samarbeta med några också. Och då är det oklart vilka ytterligare skatte- och bidragshöjningar som S måste gå med på för att få stöd från MP och V. Summeras effekterna av S, V och MP:s olika förslag är bedömningen att mellan 50 000 och 100 000 jobb hotas på lång sikt.

Även valet 2014 kommer fokusera på jobbfrågan. Jag ser fram emot den valrörelsen!

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Nilsson

    Man ska sopa framför sin egen dörr innan man klagar att grannen har osopat eller kasta inte sten då du själv sitter i glashus det ger väl en fingeervisning om vad jag menar eller måste jag tala i klartext för att ni politiker
    ska fårstå

  2. Jan-Erik Vahlström

    Kort å gott- tror du verkligen på vad du själv skriver?
    Jobbpolitiken inom alliansen är ju bara en papperstiger. Som exempel, dom skattefinasierade Rot å Rut. Undersökningar visar att Rut har inte alls bidragit till att måla om dom svarta jobben till vita. Restaurangmomsen har bara kostat en massa skattepengar. Att satsa 4.8 miljarder på ungdommar, som socialdemokraterna vill, är en rejäl satsning på dessa. Restaurangmomsen kan man utan vidare plocka bort efter som den inte har haft någon effekt. Du förenklar problematiken och presenterar den så att det passar alliansen. Sedan vilka partier sossarna skall regera ihop med. Ja, hur är det egentligen i alliansen? KD knorrar och en hel del centerföreningar trivs onekligen inte så bra i alliansen. scenariot att centern lämnar alliansen och KD inte tar sig över strecket borde mana även dej till eftertanke.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.