Fånigt påstående

I dagens VK är det en artikel om debatten kring det planerade Kvinnohistoriska museet, där jag kommenterar anklagelserna från Vänsterpartiet om att det pågår en "smutskastningskampanj" och ett "drev" från Alliansen mot deras gruppledare Spiric.

Min kommentar är att det är ett fånigt påstående.

Partier, och ledande politiska företrädare, måste självklart vara vana vid att svara på frågor och vara beredda på att andra har avvikande uppfattningar. Hur skulle det annars se ut? Vi lever som sagt i en demokrati. Det Vänsterpartiet kallar för drev är vardagsmat för alla oss som är verksamma inom politiken. Det handlar nämligen om att det finns olika uppfattningar.

Från moderat sida vill vi att driftskostnaderna för det planerade museet ska minskas, liksom ytorna som en konsekvens av detta. Det är inget märkligt i det. Redan vid budgetfullmäktige i juni 2012 hade vi det i vårt Alliansförslag. Likaså anser vi att Västerbottens Museum bör tillfrågas om de kan ta över ansvaret för det fortsatta arbetet, då de redan har nödvändig kompetens för att bedriva museiverksamhet.

Är då detta en smutskastningskampanj? Nej. Självfallet inte. Vi lever i en demokrati, och det är fullt normalt att partier kan ha olika uppfattningar, även om nu Vänsterpartiet i just denna fråga verkar leva i en annan föreställningsvärld.

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.