Planprocessen på Ön kan återupptas

Igår hade vi sammanträde med kommunstyrelsens näringslivs- och planeringsutskott. Ett av ärendena gällde planprocessen för fyra tomter för enbostadshus i området Klungbyn på Ön. Vi lade arbetet med den planen på ”is” i april, efter en JO-anmälan från en privatperson.

En fastighetsägare ifrågasatte nämligen då finansieringsmodellen för infrastrukturinvesteringar och vänt sig till Justitieombudsmannen, JO. (Två nya gång- och cykelbroar samt på sikt en ny bilbro är förutsättningar för framtida exploateringar på Ön. Enligt Översiktsplanen ska samtliga infrastrukturinvesteringar bekostas av dem som får nytta av en utbyggnad och inte finansieras med skattemedel. Även enskilda fastighetsägare med nya tomter ska alltså bidra till kostnader för ny infrastruktur)

JO har nu avslutat ärendet och meddelat att uppgifterna i anmälan inte utgör tillräckliga skäl för någon åtgärd eller uttalande. Arbetet med planen på Ön återupptas därmed. Vi behöver alla nya bostäder som går att uppbringa.

 

Iövrigt verkar gårdagens och dagens ”snackis” vara den presskonferens som Lennart Holmlund (S) idag har kallat till. Jag skall inte spekulera i vad som kommer att sägas på presskonferensen, men kommer att finnas tillgänglig på mobilen för kommentarer när presskonferensen är slut.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.