Intressant reaktion

En sak jag tidigt fick lära mig när jag engagerade mig i Umeåpolitiken, var att det var ett positivt tecken för den angripne när Holmlund går till personangrepp. Varför då, frågade jag? Jo, när Holmlund är stressad över något så går han ofta till personangrepp. Därför tyckte jag nästan att det var lite gulligt att läsa Holmlunds blogg från igår.

Där sågar han mig och alla andra i Alliansen, och tydligen saknar jag alla former av ledaregenskaper eller erfarenhet för den delen. Haha, ja det är tydligen inte lika kul att vara socialdemokrat i Umeå längre.

Jag kan bara kort konstatera att jag varit engagerad politiskt i 25 år på olika nivåer, har varit gruppledare för Moderaterna i Umeå i 11 år, länsordförande för Moderaterna i Västerbotten sedan sju år tillbaka och sitter sedan några år tillbaka i styrelsen för Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Jag låtar andra avgöra om jag saknar erfarenhet. Men till skillnad från Holmlund så ägnar jag inte min blogg till att hylla mig själv – det beteendet får Holmlund ha ensamrätt på.

Att socialdemokraterna inte gillar regeringen är ingen hemlighet. Det blir dock lite tröttsamt att gång på gång läsa att regeringen inte gör något norr om tullarna. Sedan Alliansregeringen tillträdde har satsningarna på välfärdssektorn ökat år efter år. Mer penga till skola, vård och omsorg. Så mycket att kommunerna i Sverige har gjort rekordöverskott under flera år nu. Likaså ökade satsningar på fler poliser, mer resuser till forskning och högre utbildning. Rekordnivåer på satsningarna på infrastruktur: väg och järnväg. Allt detta har självfalllet också kommit Västerbotten till del. Mer pengar till kommuner och landsting, fler poliser, mer pengar till underhåll och drift av infrastrukturen, mer pengar till Umeå universitet. Sossarna lyckades aldrig få igång bygget av ringleden runt Umeå. Vi i Alliansen levererar däremot. Regeringen ställde sig också bakom EU-ansökan beträffade Kvarkentrafiken vilket var ett genombrott i vårt arbete där (trots att Holmlund gick ut och tvärtemot all sans angrep (!) regeringen för beslutet bara dagen efter). Mycket har gått Umeås väg under senare år. Ekobrottsmyndigheten etablerar sig här, och nyligen kom beslutet att Umeå blir huvudort för Polisen i hela norra Sverige, när polismyndigheten nu får en ny regional indelning. För att nämna några saker. När det gäller Norrbotniabanan jobbar vi vidare, men jag kan bara konstatera att socialdemokraterna i norr inte har lyckats så mycket bättre än oss i Alliansen: de har bara med 9 km Norrbotniabana fram till år 2025 i sin alternativa budget. Av totalt 270 km!

Men det är samtidigt talande för hur stressade socialdemokraterna har blivit. Ett parti som under den senaste mandatperioden har gått åt vänster, och som när nu Holmlund slutar kommer att driva ännu längre till vänster.

Röstar man på Socialdemokraterna i Umeå är det numera en röst på Tamara Spiric och vänsterpartiet. Bara de senaste dagarna på Nolia är stämningen tydlig. Flera har kommit fram och berättat att de röstat på något av Allianspartierna i riksdagsvalet, men på S och Holmlund i Umeå – men i valet 2014 kommer de att säga hejdå till S och rösta borgerligt även lokalt. Jag är övertygad om att fler och fler kommer inse vikten av att inte låta Vänsterpartiet få mer inflytande i Umeåpolitiken, liksom den starka vänsterfalangen inom S. Och då är Nya moderaterna i Umeå alternativet.

I september 2014 avgör umeborna vilka som skall styra Umeå. Varmt välkommen att engagera er hos oss i nya moderaterna.

Etiketter: , , , , , ,

5 kommentarer

 1. Carl-Axel Otterhall

  Hej Anders. Nu blir jag lite nyfiken på det du redovisar i denna blogg. Tacksam för svar på de frågor jag har:

  1. Ett gott ledarskap kräver mycket erfarenhet. Inte minst arbetslivserfarenhet. Det har absolut Lennart. Du har varit gymnasielärare i två år. Har du andra arbetslivserfarenheter? Eller vilka kvalifikationer anser du att du har? Retorik räcker inte!

  2. Alliansregeringen har satsat så mycket på välfärd att kommunerna går plus inom vård, skola och omsorg skriver du. Rekordöverskott till och med??? Kan du förtydliga detta!

  3. ”Rekordnivåer på satsningarna på infrastruktur: väg och järnväg. Allt detta har självfalllet också kommit Västerbotten till del”. Här har du gjort ett vanligt misstag som Umeåpolitiker. Västerbotten är till ytan mycket större än Umeå! I inlandet märker vi inte av något av det du nämner! Eller vet du något som vi inte vet?

  4. Varför driver ni politiker det här med Norrbotniabanan så hårt? Är det för att ni ser framför er att få skapa ännu fler organisationer som ni ska ”härska” över? Eran verksamhet med Norrtåg och Botniabanan har ju hitintills inte varit speciellt lyckad! TVÄRTOM!!! Börja med att styra upp den verksamheten innan ni tänker vidare. Det är skattemedel ni leker med och vi i inlandet tycker kanske att måttet håller på att vara rågat! Vår infrastruktur förfaller på bekostnad av era ringleder, Botniabanor, Kvarkentrafik och så vidare! Hur ser du på det?

 2. Pingback: I min lilla värld…

 3. John

  Ja de är inte länge sen Riedel skrev och stoltserade med att de var pensionärernas år med höjda pensioner , nu tar man igen allt med råge . Fan vad jag blir imponerad av era lögner . Jag är en av dom som inte går på dom . Farväl i nästa val .

 4. Pingback: Kommunalråd 2014 Ja tack! | Mattias Larsson (c)

 5. Pingback: Vad är Ågren egentligen emot? | Daniel Nyström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.