Utspelet är MYCKET pinsamt för Umeå

Lennart Holmlund (S) har på sin blogg tagit på sig såväl den utrikespolitiska hatten som den justitiepolitiska hatten. Uppgifterna om övervakning genomförd av personal från den amerikanska ambassaden, eller personer med kopplingar dit, har satt känslorna i svall.

Han kräver på bloggen att alla som jobbar på den amerikanska ambassaden ska utvisas (!!).

Personligen anser jag att vi ska överlåta till justitedepartement och andra berörda myndigheter att göra de nödvändiga bedömningarna av detta. Och bedömningen om det skett något brottsligt skall göras av åklagare, och i förekommande fall hanteras därefter. Vi har ett rättssystem som sköter sådant i Sverige.

Men Lennart Holmlunds utspel kommer vid sämsta tänkbara tillfälle. Om en vecka får vi i Umeå besök av den amerikanske ambassadören i Sverige, samt ett antal medföljande som ska göra en rad studiebesök i vår stad. Ett viktigt tillfälle för Umeå att visa upp sig och utbyta synpunkter, tankar, idéer och inte minst att knyta nya och värdefulla kontakter.

Vilken fin start på ambassadörens besök i Umeå om en vecka.

Lennart Holmlund vill…………………. utvisa honom!!

Det går inte att med ord beskriva detta. Pinsamt för Umeå. Försöker Holmlund imponera på sin nya samarbetspartner Vänsterpartiet, eller vad är det frågan om? Pinsamt!

 

Etiketter: , , , ,

14 kommentarer

 1. Arbetare

  Ah, du menar denhär ambassadören som med Mauds godkännande
  i två omgångare dammsugit Sverige på miljötekniska uppfinningar för Usas räkning. Gratis.
  Jo nog liknar det industrispionage, ovanpå annat spionage.
  Men såklart som Moderat ska du ju både niga och bocka/fjäska för väldsherrarna!

 2. Monica Wahlström

  Ja kära nån! Det är verkligen extremt pinsamt! Ska ambassadören träffa herr Holmlund? Gissar det, eller går det via den statliga vägen och Länsstyrelsen? Hursomhelst utomordentligt olämpligt!

 3. Håkan Rombe

  Mycket pinsamt. Uttalandet skvätter även på övriga Västerbotten. Att vara känt som det röda länet eller den röda staden eller det röda universitetet är ingen framgångsfaktor i dagens värld. Precis tvärtom. Det skadar! När en representant för världens mäktigaste demokrati USA kommer på besök borde man, åtminstone tillfälligt, kunna svälja sina antipatier mot USA. Sovjetunionen, med hjälp av bl a den nu upprörde Guillou, bedrev en omfattande underrättelseverksamhet utan att något provinsiellt kommunalråd begärde utvisning av hela ambassaden. Och på den tiden var Umeås universitet illrött.

 4. lf

  Har USA brutit mot svenska lagar och regler och agerat i Sverige på ett felaktigt sätt så måste det få konsekvenser.Vi måste sluta att tro att USA är något världssamvete.Tycker du att det är bra att vår justitseminister ingenting vet om detta.
  Vad är det som är mera pinsamt.

 5. Heja Holmlund

  Det är inte många i den upphöjda positionen som har en sån nivå på sin blogg. Rakt och puckat! Jag är fylld av förundran!

 6. kerstin edholm

  Kors i taket, USA har ertappats med fingrarna i syltburken och nu gör vissa politker allt för att utplåna spåren.Det bästa vore att skicka hem dom med ordet spion stämplat i deras pass.

 7. Arbetare

  Jaha ska vi nu fjäska för spionchefen?
  Han bör ju redovisa först.
  Eller är vi redan en lydstat utan att medborgarna är
  informerade?

 8. hans

  Jag är inte moderat och kommer aldrig heller att bli det, men dina synpunkter på Lennart Holmlunds utspel delar jag till fullo.

 9. Robert Andersson

  Jag måste bara få fråga, menar du alltså att det inte är fel de som USA har gjort? Måste du vänta på att justitiedepartementet har en åsikt innan du kan ha det? Var det därför du blev politiker, för att låta andra bestämma vad du ska tycka?

 10. Daniel

  Bara vi slipper antiamerikanska demonstrationer och aktioner så blir det nog bra. Det vore dock en mardröm.

 11. Anders Ågren

  Svar till Robert Andersson (2010-11-07 22:56)
  Så länge man inte bryter mot svensk lag finns det ingen anledning att kräva utvisning eller annat. Om något sådant skett är inte klarlagt, och det är just detta som jag anser bör vara en fråga för åklagare och berörda myndigheter att utreda. Det är inte en fråga för kommunledningen i Umeå. Det är bättre att ha FAKTA på bordet innan man uttalar sig. Socialdemokraterna tycker tydligen annorlunda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.