När tar vi beslut om Staden mellan broarna?

På måndag har vi mandatperiodens första fullmäktigesammanträde i Umeå. Då kommer frågan om ”Staden mellan broarna” upp till diskussion. Jag har lämnat in en enkel fråga till Lennart Holmlund (S), om det inte är dags att nu ta beslut om vad kommunens insats i ”Staden mellan broarna” skall vara.
 
Alla vet att det är bråttom med beslut om vi ska hinna få allt på plats till år 2014, då Umeå är Europas kulturhuvudstad. Frågan är högt prioriterad av alla man talar med. Nu har dammet lagt sig efter valrörelsen – är det inte dags att börja ta beslut nu?
 
 
 
Enkel fråga till kommunstyrelsens ordförande Lennart Holmlund (S):
 
När tar vi beslut om Staden mellan broarna?
 
Staden mellan broarna är ett projekt som är högt prioriterat av i stort sett alla personer i Umeå som man talar med. Vi politiker får också många frågor kring hur arbetet fortskrider.
 
Balticgruppen presenterade den 25 augusti ett förslag på hur området skulle kunna utvecklas, och de som var på plats vid presentationen var – som jag uppfattade det – rörande överens om att det nu gällde att snabbt komma fram med de nödvändiga besluten, beträffande bl.a. ett Kulturens Hus och kommunens del i detta.
 
Ambitionen hos många av oss är att området, utifrån de planer och tankar som finns, skall vara ”färdigt” till år 2014, då Umeå är Europas kulturhuvudstad. Detta innebär att det är bråttom och det är hög tid att komma till beslut om en rad frågor som har med kommunens åtaganden att göra – ska vi ha ett Kulturens Hus där, vad ska det innehålla o.s.v.
 
 
Min fråga till Lennart Holmlund (S) är därför:
 
           När bedömer du att vi kan ta ett inriktningsbeslut om kommunens del i projektet ”Staden mellan broarna”?
 
 
Umeå 2010-11-23
 
Anders Ågren
Kommunalråd (M)
Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.