Tillbaka i Umeå

Efter några dagar i huvudstaden, med valkongress och styrelsemöte med nya styrelsen för SKL, så är jag tillbaka i Umeå.

I dagens tidning finns det debattartiklar med koppling till sms, Umeå kommun och Baltic, Staden mellan broarna etc.

Krister Olsson tar avstånd från Holmlunds sms, och klargör på ett rakt sätt för de relationer som finns. Bra med klarspråk, i en tid då lokala konspirationsteoretiker har gått i spinn.  Förhoppningsvis kanske detta bidrar till att vissa tänker sig för i framtiden innan man låter fingrarna spela över tangentbord på dator och mobil. För det var ju detta vi såg på fullmäktige senast – sms:et användes tyvärr som ett slagträ av Vänsterpartiet och Rättvisepartiet för att angripa Balticgruppen och privat företagssamhet i Umeå. Men Baltic hade ju inget att göra med sms:et!

Läsvärd var också konstgalleristen Stefan Anderssons inlägg ¨på kulturdebatt-sidan i VK. Inte minst avslutningen med orden: "Motarbeta inte Balticgruppen, motarbeta bakåtsträvarna istället. Låt dem gärna komma till tals men stå upp för vårt marknadsekonomiska samhälle och samarbeta med det lokala näringslivet."

Nog om det. I dag ska jag göra två företagsbesök, och därefter ska jag förbereda inför helgens moderata förbundsstämma. Vi håller till i Skellefteå detta år och får under lördagen besök av partisekreterare Sofia Arkelsten, som håller stämmoanförande. 

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.