Ett första steg i utbyggnaden!

Igår tog kommunstyrelsens arbetsutskott ett enigt beslut om att ställa upp på medfinansiering av utbyggnad etapp 1 på Umeå Airport. I sak ska det slutgiltiga beslutet tas av fullmäktige senare denna månad. Det är dock Swedavia som är projektägare i detta, och som står för den största delen av finansieringen.

Det här var ett mycket positivt beslut. Jag har det senaste året engagerat mig hårt i att Umeå kommun, liksom övriga delar av regionen, borde vara en del i att förverkliga planerna för flygplatsen. För en utbyggd avgångs- och ankomsthall är nödvändig.

Men detta är bara ett första steg. Det finns planer på en etapp 2, vilket vi också kunde läsa om i dagens tidning. Då möjliggörs en påbyggnad med ytterligare en våning av flygplatsbyggnaden, med tillbyggnad av gater så att man ska kunna ta sig till och från planen utan att behöva gå utomhus. På samma sätt som i exempelvis Luleå eller för den delen Arlanda.

Våra invånare och våra besökare förtjänar en bättre flygplats. Nu möjliggör vi detta!

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Anders Ågren

    Svar till Sarah (2012-02-09 09:35)
    I Göteborg har man tänkt ändra öppettiden från 05 till 03, om jag förstått det hela rätt. I Umeå är det bara tillåtet att ha öppet till 02.00 (!)och Moderaterna i Umeå vill på försök förlänga öppettiden till 03, för de uteställen som så önskar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.