Många umebor på Öppet Stadshus

I helgen har det blivit mycket politik. Naturligtvis mycket fokus kring Juholts avgång, och efterdyningarna av det och socialdemokraternas pågående kris. Idag kom förövrigt nya SIFO-siffror som visar sämsta resultatet hittills för (S). Nu har man tappat mycket stöd även i norra Sverige.

Men framförallt hade vi Öppet hus på stadshuset i lördags. Många umebor hade, som vanligt, sökt sig till stadshuset för att få information i olika frågor, träffa politiker och tjänstemän för att diskutera olika aktuella frågor.

Längst upp i stadshuset fanns det också möjlighet att dricka en kopp kaffe och lyssna till underhållning. Det kan vara skönt med en paus efter nån timme när man gått runt och tittat på alla intressanta montrar som  fanns på de olika våningsplanen.

Vanliga frågor, och stort intresse, var det om olika planeringfrågor. Hur går det med IKEA? Vad händer i centrum? Hur blir det med badet? Blir det nån gång- och cykelbro mellan Lundåkern och Bölesholmarna? Även frågor om landstinget avhandlades, även om vi inte har det ansvaret på kommunen. Men inga frågor var för stora eller för små för att diskuteras. Bra samtal!

Öppet stadshus är ett mycket uppskattat arrangemang. Årets tillställning var inget undantag.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Etiketter: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.