TT bör ompröva beslutet

Igår kom beskedet att TT (Tidningarans Telegrambyrå) lämnar Norrland och lägger ned de lokala kontoren i Umeå, Luleå och Sundsvall. Reaktionerna har inte låtit vänta på sig, och det med all rätta. Man lämnar alltså 50 procent av landets yta utan bevakning, utan sköter det på distans. Argumentet är att man numera, genom ny teknik, inte behöver vara lokalt på plats på samma sätt.

Min motfråga igår var: varför har man då inte lagt ned kontoren i ex Malmö och Göteborg. Nej, det är bara i norra Sverige som man drar in bemanningen. Såg idag att de tydligen har kontor i Bryssel också, så då kan man ju passa på att lägga ner kontoret i Stockholm också. Men det lär väl inte inträffa. Nej.

Det finns en överhängande risk att nyhetsbevakningen försämras när detta genomförs. Hoppas att TT kan ompröva detta beslut.

Förövrigt såg jag att VK idag hade använt mina kommentarer på twitter i nyhetsartikeln. Mycket bra! Med dagens tempo i nyhetsflödet så är det inte lika vanligt att man som politiker ger sig tid att skriva de "gamla" pressmeddelandena, utan numera kommenterar man omgående i twitterflödet. Och då gäller det ju att också ha alerta journalister lokalt som bevakar de sociala medierna. Ett plus i kanten till VK!

 

Etiketter: , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. Urban Bengtson

  Varför inte också reagera på den Norrlandsdiskriminering som nu blir med en 50×25-metersbassäng som, enligt besked Svenska Simförbundet meddelat mig, inte kan ge Umeå långbane-SM (och inte heller GP-tävlingar internationellt som var Simförbundets andemening 2001), se min blogg http://blogg.vk.se/umeas-basta/

  Badkonsulten nu, har därmed misslyckats och det syntes redan vid presentationen i november i fjol. Samma konsult har aldrig planerat någon simhall förut, den första, i Tyresö nu, fick man överta från den konsult Umeå kommun använde förut. Umeå är därför ett experiment som inte ser lyckat ut.

  Så det billigaste anbudet Badbolaget antog och utan att kvalitetskrav fanns från kommunen, visar sig nu vara sämre än tidigare (där f ö fler publikplatser fanns, men ej tillräckligt här heller för SM-godkännand)e.

  Kanske dags att syna dessa beslut även om ni politiker sitter på två stolar, i kommunen och i badbolaget. Självkritik är bland det bästa som allmänheten uppskattar av makthavare.

  Och nog ska övre Norrland få samma villkor som i söderut, både för TT-bevakning och simbassängstandard?!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.