Det går bra för Sverige!

Sveriges ekonomi står mycket stark. Enligt ekonomiska bedömare, däribland Konjunkturinstitutet, kommer Sverige att ha klarat sig bäst under den ekonomiska krisen.

Optimismen i såväl företag som hushåll har nu stigit kraftigt. Läget på arbetsmarknaden håller också på att förbättras. Hörde igår på nyheterna att vårt land förväntas ha den högsta tillväxttakten i EU. Stabila statsfinanser och positiva prognoser för framtiden. Regeringens prioriteringar och stora satsningar på kommuner och landsting under finanskrisen har inneburit att kommunsektorn som helhet gjort stora överskott. Prognosen för 2010 är ännu en rekordnotering

 Socialdemokraternas högljudda angrepp faller alltså platt till marken. Påståendena om att inte ta ansvar för landets ekonomi är ju löjeväckande, anklagelserna om att inte värna kommuner och landsting är rent felaktiga eftersom sektorn gör rekordöverskott. Statsministern har dessutom konstaterat att värnandet av välfärden går före annat, om det skulle bli ytterligare reformutrymme.
 
Som ett brev på posten kommer nu en rad opinionsmätningar som pekar på en tydlig omsvängning bland väljarna, där Alliansen går starkt framåt medan de rödgröna förlorat sitt tidigare försprång.
 
Alliansens ansvarsfulla ekonomiska politik som säkrar välfärden och pensioner, eller en återgång till socialdemokraternas högskatte- och bidragspolitik?
 
Om 87 dagar har väljarna avgörandet i sin hand!
Etiketter: , , , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. leif

  Det är stor humor att utanförskapet har ökat med 6000 människor sedan ni tog över. Ni som skulle motarbeta det hela. Bra jobbat, stor eloge. 6000 människor lever ännu sämre med er vid makten

 2. Anders Ågren

  Svar till leif (2010-06-24 11:12)
  Med tanke på att vi just har genomlidit den värsta ekonomiska krisen på 80 år är det mycket bra siffror. Positivt att sjukskrivningarna och förtidspensioneringarna har minskat. Att arbetslösheten har ökat är inte konstigt med tanke på krisen. Tack vare Alliansregeringens politik så har vi dock klarat krisen förhållandevis väl. Ganska talande att utanförskapet i stort sett var lika stort under S-regeringen, trots att det då var strålande högkonjunktur.

 3. Q A

  En ekonomisk politik, oavsett block, värt namnet måste ta hänsyn den stora påverkan som detta får:
  http://www.duochjobbet.se/viewNavMenu.do?menuID=203
  ”De som tror att Peak Oil är nära förestående menar att samma historia kommer att utspela sig i världsmåttstock. De pekar bl a på följande fakta:
  Sedan 1965 har allt mindre ny olja upptäckts. Nedgången har varit brant.
  Av världens 50 oljeproducerande länder har 18 nu sjunkande produktion.
  För varje nytt fat olja som upptäcks konsumerar vi fyra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.