De kommunanställda förtjänar en bättre arbetsmiljö

 

Pressmeddelande Alliansen Umeå
2012-04-10
 
 
Alliansen: Ytterligare insatser krävs för att minska sjukfrånvaron bland våra kommunanställda
 
Umeå kommuns anställda har fortsatt ett av landets högsta sjuktal. Umeå ligger på plats 225 av de 264 kommuner som hittills rapporterat in uppgifter, vilket måste ses som ett misslyckande med den hittills förda personalpolitiken i kommunen. Sjukfrånvaron ligger på 5,7% medan snittet för riket ligger på 5,1%.
 
Alliansens företrädare är bekymrade. Därför har man idag vid behandlingen av Bokslut 2011 föreslagit att särskilda medel – 7 miljoner kronor – ur det gångna årets överskott skall användas till insatser för att ytterligare minska sjukfrånvaron bland de kommunanställda. Pengarna ska användas enligt samma principer som de tidigare avsatta medlen för s.k. ”sociala investeringar”.
 
Genom de resurser som Alliansen vill ställa till kommunstyrelsens förfogande möjliggörs kraftfullare satsningar på rehabilitering och friskvård under kommande år, samtidigt som det också innebär en strävan efter att hitta de goda exemplen och sprida dessa inom fler verksamheter. Särskilda insatser skall göras för de yrkesgrupper som uppvisar högst sjukfrånvaro.
 
Alliansen är också positiv till de ytterligare resurser som skall satsas på kollektivtrafiken i Umeå med 30 mkr. Dock vill man se ett återinförande av den s.k. ”mjuka linjen”.
Etiketter: , , , , , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.