Pröva alternativa driftsformer för regionens hälsocentraler

För att möta de utmaningar som den svenska hälso- och sjukvården står inför, där primärvården anses vara central, föreslår Moderaterna i en motion till regionfullmäktige att införa alternativa driftsformer i primärvården som ett sätt att förbättra resultat och ekonomi.
I region Västerbotten har de flesta regiondrivna hälsocentraler inte lyckats uppfylla målen och gått med underskott.
Moderaterna föreslår att införa Intraprenad som en alternativ driftsform, med fördelar som ökad frihet och ekonomiskt incitament för organisationen och dess anställda. Erfarenheter från andra regioner, såsom Närvården Västmanland, visar att Intraprenad kan vara framgångsrikt även inom ramen för Hälsovalet och ge positiva ekonomiska resultat.

Mot denna bakgrund föreslår Ulf Wahllöf i en motion att regionfullmäktige beslutar att utreda möjligheterna för alternativa driftsformer inom hälsovalet i Västerbotten och att införa Intraprenad vid regiondrivna hälsocentraler för att bryta den negativa spiralen med återkommande underskott.

2 kommentarer

 1. Hassan

  Förstatliga specialistvården och låt kommunerna sköta närsjv! Regionerna saknar kompetenta tjm och
  politiker! Se på prioriteringar (Operabiljetter subventioneras med 10000 st),skandaler angående
  pengaförvaltningen,bristande upphandlingar,straffrta på ej bet fakturor samt en inkompetent revision mm.En riktig OPPOSITION SAKNAS!

  • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

   Det är i sak ett mycket dåligt förslag då det är helt ogenomförbart i praktiken. även om du tog bort all kultur så skulle de få mycket liten betydelse för regionens samlade underskott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.