Det behövs ett nytt styre i regionen

🛑 Socialdemokraterna har styrt Region Västerbotten i snart 50 år. Efter valet 2010 övertog Peter Olofsson (S) ansvaret. Under hans ledarskap har verksamheten numera ett underskott på 2260 miljoner kronor. Om inget görs kommer vi att lämna det här året med ett underskott på närmare 3 miljarder kronor.

💸 Förra årets underskott i verksamheten uppgick till över 1000 miljoner och regionen tvingades låna 350 miljoner kronor för att kunna betala ut vårdpersonalens löner. Prognosen för detta år pekar på att regionen kommer att behöva låna ytterligare 600 miljoner kronor av samma skäl.

❗ Förd S-politik har resulterat i att man halverat antalet anställda distriktsläkare vilket resulterat i en ytterst ansträng situation för primärvården. Däremot har kostnaderna blivit tre gånger högre förd inhyrd personal. Det är det politiska styrets ansvar att vi numera har fler chefer än disponibla vårdplatser.

Ⓜ️ Det är möjligt att vända utvecklingen i regionen. Det kommer att ta tid och vara mödosamt, men alternativet är så mycket värre. Länets medborgare förväntar sig inget annat än att få en riktigt bra vård av en fantastisk personal utan att behöva vänta på den i flera år. Det är dags att förverkliga att så blir fallet. Det arbetet måste börja nu. Det behövs ett nytt politiskt styre för att få ordning på regionen!

2 kommentarer

  1. Birgitta Båga

    Hur kan ni som sitter i opposition låta det gå så här långt? Ni är ändå 4 partier.
    Har läst lite ekonomi på Luleå Tekniska Universitet. För mig är det ofattbart.

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Vi hade verkligen inte låtit det gå så här långt. I senaste budgetförslaget la vi fram budgetreducerande åtgärder på 500 mkr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.