En budget för tillväxt och strävsamma

Av , , Bli först att kommentera 1

Svensk ekonomi befinner sig i en brytningstid. Vi har vunnit kampen mot den höga inflationen och vi byter nu fokus i den ekonomiska politiken, från att bekämpa inflationen till att investera i Sverige och återstarta den svenska ekonomin.

Regeringen återstartar den svenska ekonomin här och nu genom att stärka hushållens köpkraft och göra det mer lönsamt att arbeta. Och på längre sikt genom investeringar i Sverige som höjer tillväxten kommande år så resurser skapas till vår gemensamma välfärd, till vården och skolan. Till försvaret och rättsväsendet.

Reformutrymmet i budgeten är 60 miljarder, vilket är en kraftig ökning från förra året. Vi ska använda resurserna för att få fler i arbete, till åtgärder för högre tillväxt och produktivitet. Vi ska investera i infrastruktur, forskning och utbildning. Och vi ska fortsätta belöna strävsamhet. Vi befinner oss i en utdragen lågkonjunktur, men återhämtningen står för dörren.

Det ljusnar. Nu ska vi få fart på ekonomi och investera i det som gör Sverige rikare och tryggare.

LÄNGSTA VÅRDKÖERNA GENOM TIDERNA I S-STYRDA REGION VÄSTERBOTTEN

Av , , Bli först att kommentera 4

Sedan tidigare har S-styrda Region Västerbotten Sveriges längsta vårdköer. Nu slår man nytt bottenrekord gällande vårdköer.

Regionen går nu för andra året i rad mot miljardunderskott i ekonomin och dras med sovjetiskt långa vårdköer. Det är resultatet av snart 50 år av S-styre över sjukvården i Västerbotten.

Västerbottningarna förtjänar bättre!

Om Moderaterna styrde regionen skulle vårdköerna vara vårt främsta problem att åtgärda!

VÅRA FÖRSLAG FÖR ATT KORTA VÅRDKÖERNA:

• Inrätta en lokal kömiljard som går direkt till verksamheten vilket ökar incitamenten att korta köer när pengarna behålls i verksamheten

• Ta hjälp av privata aktörer för att korta köerna i vården genom olika samverkanslösningar.

• Regionen behöver systematiskt arbeta med att minska den administrativa bördan för vårdpersonal för att frigöra tid.

• Strukturerat arbete med att skilja på planerat och akut flöde, framför allt på NUS

• Tydliggör fler vårdnivåer med intermediärvård samt flexibel utskrivningsavdelning.

• Se över de lösningar vi har med en egen bemanningspool för att öka incitamenten att vara anställd där i stället för via ett bemanningsföretag.

• Ta till vara vårdens medarbetare lösningar de har många gånger välfungerande lösningar på hur köer snabbare skulle kunna arbetas bort.

• En förstärkt primärvård där första linjens vård ges resurser är nödvändigt för att ta hand om grupper som äldre, kroniker och det ökade antalet patienter med psykiatriska problem. Tidiga diagnoser och behandlingar i primärvården kommer att ge ett minskat tryck på sjukhusvården och därmed kortare köer.

• Prioritera vårdpersonal som jobbar patientnära mer, bristen på dessa leder att vårdplatser hålls stängt. Med öppna vårdplatser kan fler få vård och operationer behöver inte ställas in.

Moderaterna får saker gjorda

Av , , Bli först att kommentera 5

Vi vårdar din röst

Moderaterna får saker gjorda. Den regering som vi leder har fattat över 8000 beslut. Reform för reform lägger vi grunden för ett tryggare och friare Sverige.

Svenskt medlemskap i Nato
Stärker forskningen om sjukdomar som drabbar kvinnor
Bygger ut laddstolpar och laddstationer i hela landet
Lägger grunden för ny kärnkraft
Utökar lovskolan för barn som halkat efter
Utvecklar cyberförsvaret
Stärker skolpersonalens ställning
Sänker skatt på drivmedel
Flyttar ut gränsen för trålfiske
Öppnar upp för gårdsförsäljning av alkohol
… och många fler

Visste du att vi dessutom har sänkt skatten på arbete och pension, dubblat straffen för grova vapenbrott och fördubblat stödet till barncancervården?