Ung Vänster behöver inte hjälpa demokratin på vägen

I dag rapporterar morgontidningarna om gårdagens manifestation på stadshuset där kommunens gymnasieelever vill ha högre temperaturer på deras skolor. Självklart kan jag förstå det, särskilt om det är ibland är så kallt som 16 grader på vissa platser. Jag minns själv när jag gick på Dragonskolan att vissa dagar då det var riktigt kallt ute så kunde det vara rätt kyligt i korridorerna. Nu har eleverna även tagit upp det här i elevråd och hos elevskyddsombud som i sin tur tagit upp det med ansvariga inom kommunen. Genom en konstruktiv dialog har ansvariga lovat att åtgärda temperaturen. Redan nu har en åtgärdsplan vidtagits.

 
Men det räckte inte för vissa utan Ung Vänster ville visa prov på hur de tror att man förändrar samhället – genom strejker eller att ockupationer. Av de 60-100 elever som igår besökte stadshuset var han som ledde manifestationen Ung Vänsters ordförande som enligt uppgift inte ens är elev på någon av kommunens gymnasieskolor utan studerar på universitet. Ung Vänster behöver inte hjälpa demokratin på vägen när gymnasieskolornas elevråd och skyddsombud redan haft en konstruktiv dialog och kommit fram till en lösning. Jag tror på elevdemokrati genom dialog inte på meningslösa ockupationer av stadshuset.

3 kommentarer

 1. Tankesmedjan Axiom

  Varför hoppar så många Moderater över till Sverigedemokraterna? Har ni slutat lyssna på era medlemmar?
  Ett avhopp efter 30 år i partiet är ju ytterst anmärkningsvärt och detta till ett av er så hårt demoniserat parti som SD.
  Demokratibristen ni anklagar Ung Vänster för kanske ligger er själva i fatet om man ser till facit på alla avhopp ni kan räkna in.

 2. Marie Lindström

  Jag satt i gymnasienämnden igår och ”hörde ropen skalla”, stämningen var hätsk och till skillnad från vad VK rapporterade så var både ordföranden för nämnden och gymnasiechefen ute och pratade med ungdomarna.

  Enligt mig är detta bara ett sätt att få uppmärksamhet till ung vänster i media.

  En kommentar till tankesmedjan Axiom: Vad har din kommentar att göra med dagens inlägg? Varför ska aktiva moderater ta ansvar över en grupp människor som tillhör ett annat politiskt parti. Det är väl dem du ska fråga om du undrar något gällande SD. Moderaterna står för sunda människorvärden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.