Hjärtoperation

På bilden syns jag i operationskläder

 

Under förmiddagen hade jag det stora nöjet att få vara med under en hjärtoperation där en patients hjärtklaff skulle bytas ut. Jag saknar egentligen superlativ för att kunna beskriva den känsla det var att få stå där i operationssalen och se på. Att först få se hur bröstkorgen öppnas upp för att få se hur hjärtat pumpar blod för att därefter avstannas för att opereras på var något helt annorlunda. Under operationen togs det bort en klaff som skulle bytas ut mot en ny. När klaffen väl var utbytt var det dags att sy ihop och starta upp hjärtat igen.

 

Själva ingreppet tog ungefär 1,5-2 timmar och gick helt utan några komplikationer. Var något enormt att få vara med och få se och uppleva en sådan operation. Kan inte annat än återigen lyfta fram alla de stordåd som uträttas i vården varje dag och varje timma.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.