SKL och missbruksutredningen

I dag har jag haft min första träff med min moderata grupp i Sveriges kommuner och landstings beredning för Primärvård- och äldreomsorg. Var rätt spännande då det visade sig att vi var nya i den beredningen. Ska bli riktig kul att få jobba med de här frågorna under mandatperioden.

 
Under dagen har jag fått information angående det förslag som kom igår om missbruksutredningen. Utredningen föreslår att landstinget ska ta över kommunernas ansvar för missbruksvården. Intentionen må vara god men frågan är inte en huvudmanafråga, vilken instans som ansvarar, utan det krävs andra grepp för att nå bättre vård för de som har missbruk. För att nå dit krävs det samverkan mellan landsting och kommun. I det har även de tunga remissinstanserna som SKL och Socialstyrelsen även tyckt i ett tidigt skede. Jag kan bara ställa mig i led med de andra tunga remissinstanserna och ifrågasätta hur det skulle bli bättre för missbrukarna om landstinget fick ett ensidigt huvudansvar.
 
Nu åker jag vidare mot Jönköping för att göra ett studiebesök där. Mer om det i morgondagens blogg.
 
 
Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.