Massor av tänder

Under måndagen var jag på verksamhetsbesök på Folktandvården i Västerbotten. Dels har tandvården ett stort uppdrag att laga tänder och säkerhetsställa en god tandhälsa för länsborna men har även ett stort utbildningsuppdrag för Umeå universitets studerande till tandläkare, tandsköterskor och tandhygienister. Tandvården i Västerbotten presterar goda resultat och har lyckats få mycket forskningsresurser knuta till sig. Tandvården har en styrmodell med en beställar- utförarmodell som fungerar mycket bra. Det gör att landstinget är tydlig med var uppdraget är och vad som ska beställas men även för beställaren, Folktandvården, att leverera det som är beställt. En styrmodell som skulle behövas på fler områden inom sjukvården i länet.

 

Under min rundvisning fick jag en av många utbildningsmiljöer för tandläkarstuderande som övar praktiskt på patienter.

 

Etiketter: ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.