Bra med SMS-påminnelse till tandläkaren

Nu meddelar Socialstyrelsen att de nu ändrar sig kring deras tidigare förbund att påminna patienter med SMS och mejl. Det tidigare förbundet upphävs och nu kan tandvården återigen skicka ut ett SMS eller mejl för att påminna om ett inbokat besök. Socialstyrelsen motiverade sitt tidigare beslut med att det skulle hota patientsäkerheten. Ett rätt korkat ställningstagande att en påminnelse om en tidsbokning skulle vara intighetskränkande. Kan i så fall känna att en kallelse med brev skulle vara ett större ”hot” än att få ett SMS till mobiltelefonen. Från verksamheten har de tyckt att detta var ett bra sätt för att påminna sina patienter om sin inbokade tid vilket medfört att färre uteblir. Nu är det bra att detta blir tillåtet igen.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.