Ansvar för studentinflytande och kårens verksamhet

 
I går var jag och fikade med avgående moderata kårordförande för Umeå Studentkår Zakarias Pante. Hans ettåriga mandatperiod löper ut i morgon. I och med det är lite av en historisk tid över då Zakarias var den första kårordförande som blivit vald på ett mandat från Moderata Studenter.  
 
På ett hinner det hända mycket i kårvärlden med hårt arbete och tuffa utmaningar. Zakarias fick komma in och ta vid då kåren stod vid en av sina svåraste utmaningar nämligen kårobligatoriets avskaffande. Farhågorna ville göra gällande att kåren skulle tappa i stort sett alla medlemmar vilket inte alls besannades. Umeå studentkår visade att genom att erbjuda kvalité i sitt medlemskap valde studenter av egen fri vilja att bli medlemmar. Något som vi från Moderaterna argumenterat länge för och nu fick vi bevis att det faktiskt stämmer. Förutom att leda kåren i en svår tid har Zakarias stärkt utbildningsbevakningen mer än någonsin. Det om något är kårens kärnverksamhet vilket nu har prioriterats upp.
 
Tyvärr blev det ingen fortsättning på det moderata kårstyret utan socialdemokraterna ska tillsammans med vänstern och Gröna studenter ta över styret. Då de får ett dukat bord lämnat efter sig så gör det deras arbete väsentligt mycket lättare.
 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.