Landstinget bryter med Sports medicine

Under dagens sammanträde blev det klart att Västerbottens läns landsting inte längre kommer att upphandla tjänster från Sport medicine Umeå. Beslutet riskerar att Umeå kommer att tappa en stark profil inom sportrelaterade skador från Umeå. Alliansen skickade tidigare ut följande pressmeddelande:

Pressmeddelande: Risk att spetskompetens går förlorad

I landstingsstyrelsen togs idag beslut om vilka vårdgivare som vunnit upphandlingen när det gäller utredning och behandling av patienter med idrotts- och motionsskador i Västerbottens läns landsting. Beslutet innebär att Sports Medicine Umeå inte får fortsatt förtroende från landstinget att utföra utredningar och behandlingar av sport- och motionsrelaterade skador.

– Utifrån den upphandling som nu har gjorts är det anmärkningsvärt att kvalitetsindikatorerna har kunnat bedömas helt likvärdiga för samtliga anbudsgivare, säger Nicklas Sandström (M), Marianne Normark (FP), Olle Edblom (C) och Birgitta Nordvall (KD). – Med beslutet finns risk för att Umeå förlorar bredden av spetskompetens inom detta område, säger de fyra gruppledarna.

Alliansen ser dock mycket positivt på att landstinget vill upphandla utredning och behandling av patienter med idrotts- och motionsskador.

För mer information ring:

Nicklas Sandström (M)
Tfn 070-254 45 15

Marianne Normark (FP)
Tfn 070-243 57 04

Olle Edblom (C)
Tfn 070-564 44 65

Birgitta Nordvall (KD)
Tfn 070-278 58 10

Etiketter:

5 kommentarer

 1. Peter

  Hej Nicklas!Bra skrivet jag själv vet hur duktiga dom är på vård men tyvärr så får dom ej utföra denna kompetens längre tack vare ett felbeslut.Du kommer nog ihåg mig jag var den som var på tv4 där jag blivit nekad vård trots ett fritt vårdval vill bara brätta för dig att min s.k uthärdliga skada som Olle Svensson sa har blivit värre har snedbelastat så att min höft led är utsliten samt början på artros.ska få operera mig på sportsmed den 12 januari ett helt år eftermin första s.k fritt vårdval,Jag överväger att stämma landstinget med Olle Svensson i spetsen,jag är heltidssjukskriven p.g.a denna såpa,det luktar ruttet om detta beslut att norrlandskliniken ska få behandla skador,enligt säkra källor så jobbar Olle svenssons sambo där snacka om jäv,Han Olle har haft ngt emot sportsmed hela tiden de vet jag han har agerat oproffsigtoch låta patienter lida som jag gjort,Jag vill att ni river upp detta felaktiga beslut och låt sportmed ta hand om patienter som dom kan och vill.Tack Mvh Peter eklund en besviken patient

 2. Peter Eklund

  Hej igen Nicklas Peter Eklund här igen jag kräver att ni borgerliga verkligen går till botten med detta beslut det ligger en hund begraven här ortopeden har motarbetat Sportsmed hela tiden sen Olle Svensson kom i rodret helt otroligt att just Norrlands kliniken fick uppdraget som jag skrev hans sambo jobbar för som ortoped samt fler från ortoped kliniken konstigt att just dom fick då mycke jag kräver att ni utreder om denna upphandling har gått tätt till jag tror inte de,har alltid röstat rött men nu är det slut jag kommer att rösta på alliansen hör Västerbotten nästa val du ni förstår vilken tillgång för Umeå Sportsmed är som sagt kräver att ni gör en ordentlig utredning om denna upphandling Med vänlig hälsning, Peter Eklund

 3. Peter

  Hej Nicklas igen till din vetskap så har Olle Svensson på ortopeden vägrat mig vård igen jag ska operera mig för den 12 jan för min fot som påverkat testen sv min kropp de är ju bra men mitt problem är att min höftled är sliten på höger sida tack vare min fot jag skulle få sjukgymnastik på Sportsmed för att klara operationen av min fot så att jag kan hoppa på kryckor utan att min höft ömmar nu blir jag vägrad vård igen av denne Olle Svensson är detta sjukvård ? Hur har han tänkt att jag ska klara av att hoppa på kryckor med en sliten höger höft med en början på artros ? Detta trodde jag inte skulle få ske i Sverige 2011 avtalet gäller ju fortfarande mellan landstinget och Sportsmed för nu ortopeden bryter mot det igen Med vänlig hälsning, Peter

 4. Nicklas Sandström

  Svar till Leif (2011-12-13 19:35)
  Alternativet hade varit att rösta för en annan tilldelning utifrån upphandlingen vilket jag saknar kompetens att bedöma huruvida vilken anbudsgivare som är bäst. Andra alternativet var att inte tilldela någon anbudsgivare och det blir ännu mer fel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.