Pressmeddelande: Välkommen kovändning av S och MP i landstinget

Pressmeddelande 2011-12-22:

Välkommen kovändning av S och MP i landstinget

Igår kom beskedet att ambulansen i Malå blir kvar. Detta besked välkomnas av Moderaterna i landstinget som tillsammans med de övriga Allianspartierna arbetar för att ambulanserna i inlandet ska få vara kvar. Samtidigt som Moderaterna gläds åt beskedet så är de fortsatt kritiska mot hur den politiska ledningen i landstinget hanterar nedskärningarna i vården.

– Att Socialdemokraterna och Miljöpartiet nu gör en kovändning kring ambulansen i Malå är ett tydligt bevis på att de fattat omfattande nedskärningsbeslut som grundar sig på dåliga underlag, utan analyser och konsekvensbeskrivningar. De skjuter från höften, säger oppositionslandstingsrådet Nicklas Sandström (M) i en kommentar.

Just nu arbetar 18 arbetsgrupper, bestående av olika personalgrupper, med att förverkliga Socialdemokraternas och Miljöpartiets besparingspaket. De ska bland annat se över om besparingarna får oönskade konsekvenser.

– Vår förhoppning är att vi ska få se fler kovändningar från Socialdemokraternas och Miljöpartiets sida, nu när man går igenom vilka konsekvenser deras besparingar kommer att få runt om i länet, säger oppositionslandstingsråd Nicklas Sandström (M) i en kommentar.

Moderaterna och Allianspartierna har presenterat ett eget förslag på besparingar i landstinget. Dessa besparingar inriktar sig främst på administration, projekt och sådant som inte är sjukvård. Med Alliansens förslag lämnas ambulanssjukvården i länet orörd, vilket skulle innebär att alla hotade ambulanser, i Åsele, Malå och Robertsfors, blir kvar.

– Malåborna har på ett förtjänstfullt sätt protesterat mot förslaget om att lägga ner ambulansen och beskrivit vilken otrygghet detta skulle medföra. Det är glädjande att Socialdemokraterna och Miljöpartiet har tagit till sig av detta och att de nu gör en kovändning i ambulansfrågan, säger Andreas Löwenhöök (M) vice ordförande i Nämnden för folkhälsa och primärvård.

– Vi ser ett behov av att ha kvar alla ambulanserna i länet. Det är redan idag en brist på ambulanser, så jag kan inte förstå hur man ens kan föreslå besparingar på den absolut första linjens sjukvård, säger Andreas Löwenhöök (M) vice ordförande i Nämnden för folkhälsa och primärvård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.