Besök på ambulanshelikopter

I veckan gjorde jag ett besök på ambulanshelikoptern som är stationerad i Lycksele. Ambulanshelikoptern är en viktig länsresurs för att öka tillgängligheten till akutvård i ett stort län som Västerbotten. Helikoptern är bemannad av en narkosläkare och sjuksköterska vilket bidrar till en hög kompetensnivå på de utryckningar som de gör. Även om de var en mycket lugn dag den dag jag var där så gav det mycket tid att samtala med personalen på helikoptern, op/iva och även piloterna på helikoptern. Det var mycket intressanta och givande samtal om bland annat sjukvårdens framtida utveckling och trygg akutvård i hela länet.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.