Resa till Vietnam

I dag åker jag till Vietnam för lite semester. Även om det är en privat semesterresa hade jag tänkt besöka Uong Bi som ligger 12 mil utanför Hanoi. Där byggde det upp ett sjukhus i slutet av 70-talet och fram till början av 80-talet upp ett sjukhus med hjälp av Sida-pengar. Leif Persson som är före detta primärvårdschef i landstinget som hjälpt mig med kontakter var själv en av de som var på plats under den tiden och bistod i uppbyggnadsfasen. Sjukhuset har runt 700 sängplatser så det är ett stort sjukhus. Där ska jag bland annat träffa sjukhuschefen vilket ska bli intressant.

 

Annars blir det mest back-packing upplägg av resterande del av resan. Ska bland annat upptäcka Hanoi, gamla Saigon samt Ha Long Bay som är en del av världsarvet. Så det ska bli minst sagt intressanta dagar i Vietnam. Jag kommer som vanligt att kunna nås genom mejl.

Etiketter:

En kommentar

 1. Isak

  Man får ju bara hoppas att du inte likt dina Moderata kamrarater som varit
  ute och rest och blivit påkomna med att beslå sina värdar med lögner om
  den svenska högerns och moderaternas heroiska insatser för kampen mot
  USA:s Vietnamkrig, kampen mot apartheid och kampen för rösträtten och
  demokrati i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.