Nyårsreflektioner

Då vänder vi blad återigen för ett år som varit. Politiskt har det varit ett minst sagt minnesvärt år i landstinget Västerbotten. Det jag tänker särskilt på är den folkomröstning som vi har haft om sjukvården i länet. En folkomröstning som Ja-sidan vann med en jordskredsseger. Trots det så har Socialdemokraterna inte velat backa kring sina beslut kring inlandssjukvården.

En annan stor händelse under året har varit att de styrande socialdemokraterna tvingats att genomföra en stor skattehöjning med 50 öre och aviserat ytterligare en till på 50 öre. Att bara höja skatten för att tillföra mer pengar kommer inte att lösa alla de utmaningar som sjukvården står inför. Arbetet med att få vårdkedjorna att hänga ihop bättre mellan primärvård och sjukhusvård och samverkan mellan landsting och kommun är stora pusselbitar som måste komma på plats för att långsiktigt klara ekonomin.

Nästa år är det valår och då blir det upp till väljarna att avgöra hur de ser på hur sjukvården ska styras politiskt framöver. Något som de styrande Socialdemokraterna hittills inte lyckats med är att lyssna på medborgarna i länet samt att lyckats lösa ut hur vården ska hänga ihop bättre så patienten hamnar i centrum.

Självklart har det hänt mycket positivt inom vården under det gångna året då tänker jag framförallt på all personal som finns i landsting. Personal som varje dag uträttar stordåd. Det är händelser i det små som gör stor skillnad i alla de runt 2 miljoner vårdtillfällen under ett år har skett inom sjukvården och tandvården.

Jag har under året gjort massor av besök runtom i länet och träffat många anställda i landstinget som gör dessa stordåd möjliga. Besök som inspirerat mig massor och budskap som jag tar med mig då Moderaterna och Alliansen ska forma sin valplattform att gå till val på. Jag ser verkligen fram emot nästa år med valår då väljarna ska få ansvarspröva den sittande och styrande landstingsmajoriteten och få möjlighet att rösta fram ett nytt alliansstyre av sjukvården i länet.

Med dessa ord skulle jag vilja önska alla bloggläsare ett riktigt Gott nytt år!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.