Sverigedemokraterna har inget i sjukvården att göra

Sverigedemokraterna är inte ett parti som alla andra riksdagspartier. De har inte alla människors lika värde som en ideologisk grundbult. De gör skillnad på människor och vill skapa ett samhälle med ett vi och dom. De för in hatet i svensk politik och deras ide är att göda misstänkliggörandet och skapa misstro människor emellan.

Detta är en diametral skillnad för hela sjukvården vars bärande filosofi är alla människor lika värde och Hippokrates etiska utgångspunkt för sjukvården om att bota, lindra och alltid trösta. Just nu pågår ett omfattande och mycket vällovligt värdegrundsarbete för landstinget i Västerbotten som än mer befäster dessa principer. Jag kan inte på något sätt se hur ett parti som Sverigedemokraterna med deras ideologiska trosuppfattning har något i sjukvården att göra.

36 kommentarer

 1. Josef

  Om man ska beskylla någon för något så bör man helst ha något belägg för det, annars är man bara falsk och ohederlig.

  • Lena Andersson

   Sd vill avskaffa, förbjuda, det mångkulturella samhället och tvinga alla att ”assimilera” sig till den ”svenska” kulturen, detta är extremt intolerant! Sd grundades av NAZISTER och rasister 1988, och Åkesson gick med i partiet 1995 då Sd forfrande var extremt rasistiskt, så Åkesson ÄR i grunden rasist men inser att han måste ”frisera” partiets retorik… för att ha en chans att lura sig in i Riksdagen, precis som en viss Tysk visste att ha inte skulle bli invalda i Tysla ”Riksdagen” ifall han öppet berättade om sin syn på judar och andra raser…!

 2. Pingback: Sverigedemokraterna har inget i sjukvården att göra

 3. Roland Larsson

  och du nicklas har ingenting i en demokrati att göra, låt sd framföra sina åsikter så får folk bestämma själva om dom vill lägga sin röst på dom eller ej det kallas demokrati slå upp det i en ordbok nicklas.

 4. Leif Vedefors

  Hej Niklas,
  Fy skäms på dig att demagogiskt försöka demonisera SD. Se på ditt eget parti som skapat alla dessa utanförskapsområden tillsammans med MP. Det ju ni som skapat ”vi och dom”. Ta ansvar för den politik ni för och skyll inte på SD.
  Er värdegrund blir ju bara floskler, människors lika värde: ni i M skapar och ansvarar för alla utanförskapsområden med dess negativa effekter som drabbar samhället. Kostnaderna rusar i höjden vilket drabbar ”andra”. Er politik är ju ”vi och dom”.
  Vänligen
  Leif Vedefors

 5. Hans Dahlberg

  Vilka är det som skapar ett vi och dom? Jo ni i 7-klövern och din partiledare uttryckte att man fick räkna med att bli misshandlad som SD-are. Snacka om ett vi och dom!
  Så enligt din tokiga tolkning är resten av Europa rasister eftersom de inte har en invandring i samma storleksordning som Sverige.

 6. Henrik S

  Huruvida SD anser att alla människor är lika mycket värda är en diskussionsfråga som man kan ha olika åsikter om. Själva håller SD inte med dig, och det gör inte jag heller. Så vems åsikt är det som ska gälla, din eller min? Eller ska vi låta SD komma till tals, så att var och en därefter kan få avgöra själva om SD är ett acceptabelt parti eller inte?

  Med ditt resonemang kan man lika gärna säga att Moderaterna är ett människofientligt parti som utförsäkrar sjuka människor, och därmed har de inte heller ”i sjukvården att göra”.

  Problemet med detta är att demokratin sätts ur spel, om vissa högljudda gaphalsar ska tillåtas bestämma vilka som får höras och synas.

 7. Hello

  Hej.
  Har du någon speciell information om SD som inte vi andra har ?
  Vad är det du motsätter dig i deras politik när det handlar om sjukvården ?
  Eftersom du skriver så generellt och bara tycker utan anledning så kanske du kan utveckla dig.
  https://sverigedemokraterna.se/var-politik/sverigedemokraterna-och-varden/

  Var gärna specifik och förklara i detalj varför det är fel att satsa på t.ex
  Tillgänglig psykiatri
  Låga patientavgifter
  Läkarutbildning inom landet
  Kortare kötider
  Satsning på akutmottagningarna

  Du får gärna samtidigt förklara varför du tycker dagens sjukvårdspolitik är så bra och varför du inte klagar på de partier som faktiskt står för dagens system.
  Jag är ganska säker på att du kommer inte att göra något av det jag frågade om.
  Du är offer för en mediakonstruktion och har inte själv kommit fram till ditt tyckande, det är synd tycker jag.
  Å andra sidan bör man kritisera vad partiet egentligen står för och du har bevisligen inte läst på och det ligger på dig.
  Tänk efter och läs på själv och låt ingen annan diktera vad du ska stå för.

 8. Vänster Wiki (@Vansterwiki)

  För att göra det enkelt, slå upp ordet ”dignity” i en översättningstjänst. Dignity är det ordet som står i deklarationen om de mänskliga rättigheterna. Där står ingenting om value (värde).

  Om ett sjukhus får in en välkänd hjärtkirurg, skottskadad av en galen massmördare, och massmördaren ungefär lika skadade. Triage ger en viss övervikt till att behandla massmördaren innan läkaren. Någon som kommer att börja prata om alla människors lika värde i den situationen? Är massmördaren lika mycket värd för samhället som hjärtkirurgen?

 9. P-E Brand

  Om Moderaterna menar allvar med ”allas lika värde”, borde ni väl ha avskaffat monarkin under de 8 åren ni haft makten tillsammans med övriga borgerliga partier. Kan man tänka sig något bättre exempel på att alla människor inte är lika värda?

 10. Per-åke karlsson

  Jag har under min uppväxt aldrig varit med om en sådan mäniskosyn som ni på moderaterna har.Varför betalar man 75% av lönen åt mej om jag anställer en invandrare istället för en infödd svensk arbetslös.varför får invandrade pensionärer all tanvård gratis medan infödda pensionärer får betala tusentals kr för att få hjälp.varför måste cancersjuka betala sin vård utomlands för att överleva medan alla som kommer illegalt till Sverige får sin vård helt gratis.Det är ni Moderater som har en förvrängd Svenskfientlig mäniskosyn och behandlar mäniskor olika.

 11. svitjod

  Tvärtom, Sverigedemokraterna är de enda som värnar svaga svenskars intressen när en sprittsprångande vansinnig nymoderatledd Alliansregering tillsammans med tidigare politiske ärkefienden Miljöpartiet öppnat gränserna på vid gavel för hela världens välfärdstörstande olycksbarn och opportunister. När Alliansen tillsammans med vänsterliberalerna under 7½ år framgångsrikt arbetat dygnet runt på att rasera det svenska välfärdsbygget återstår de enda som ser att kontraktet mellan skattebetalarna och det offentliga brutits – Sverigedemokraterna.

  Som fd moderat lider jag när jag ser det samhälle som nu sipprar fram när fasaden av Alliansens politik krackelerar. Inget fungerar längre men skatterna ska ändå höjas… Det är dags att sätta ned foten mot detta bedrägeri! Det är dags att rösta bort den samhällsdestruktiva Alliansregeringen för att sedan ställa dess företrädare till ansvar.

 12. svitjod

  Har ni moderater verkligen ingen skam i kroppen? Hade jag varit moderat företrädare hade jag inte vågat visa mig någonstans…

 13. Inga Olsson

  Tror du verkligen att människor har lika värde, tror du verkligen att en svensk fattigpensionär har samma värde som din partiledare? Du visar med all tydlighet att en person som röstar på SD inte har samma värde som du själv. Märker du inte att du har den retorik som du beskyller sverigedemokrater för? Den som har fört in hat i politiken är din egen partiledare som stoltserar med att han går omkring med en lapp i fickan där det står 348 tusen på. Rannsaka dig själv och tänk efter vad du gör mot Sverige och svenskarna !
  MVH Inga Olsson

 14. Greg

  Hjälp.
  Niklas Sandström är det levande beviset på att ”Riktiga människor” inte var en vanlig tv-serie, der var en dokumentär-med mjukvara från hubbotten Ullenhag. Inte en enda egen tanke, inte tillstymmelse till unik och intressant reflektion-bara floskel på floskel på floskel-samt något egenkonstruerat ”icke-ord” för att försöka visa sig beläst. Men ändå- stort tack för att du har visat mig vägen bort från M som jag röstade på i förra valet. Ni är flera i M som gör ett bra jobb i det hänseendet.

 15. Peter

  ”De har inte alla människors lika värde som en ideologisk grundbult.” Ord, ord, ord. Förklara gärna vad du menar. Vad exakt är det Sverigedemokraterna säger som gör att du drar denna slutsats. Exemplifiera gärna.

  Fd moderatväljare, fr o m i hlöst SD-väljare

 16. Stefan T

  Känner du dig god och duktig nu? Är jag som Sverigedemokrat berättigad till sjukvård om jag skulle behöva det? Jag kan nästan få den känslan..

 17. Ian Harris

  Herr Sandström bör kanske rannsaka sig själv och sitt parti istället för att rikta negativ fokus på andra partier. Moderaterna har cementerat ”vi och dom” samhället med sin styvmoderliga behandling av etniska svenskar och alla fördelar, framförallt ekonomiska och arbetsrättsliga de har öst över ”nysvenskar”. Inte SD!

 18. Alf Tony Granbäck

  ”Detta är en diametral skillnad för hela sjukvården vars bärande filosofi är alla människor lika värde ”

  Varför är du då med i ett parti som reglerar invandringen tex, om du nu menar allvar med det du säger om alla människors lika värde. Varför vill du då stoppa så många människor vid gränsen, varför får inte dom också komma in till Sverige, har inte dom också lika värde som dom som får komma in?
  Jag menar vill du att lika människovärde ska gälla i vården så måste den ju gälla överallt.

  ” De gör skillnad på människor och vill skapa ett samhälle med ett vi och dom.”

  Vad snackar du om det kan ju inte bli ett mer vi och dom samhälle än vi har nu. Det är ju för böveln ni i 7-klövern som gör skillnad på människor med etniska särlagar, med permanenta etniska förorter, gratis sjuk och tandvård beroende på om du är svensk eller inte. Kom inte och snacka om att SD vill skapa ett vi och dom samhälle det har ni klarat av bäst själva.

 19. Kent Lindholm

  Jag ser på ditt resonemang att du precis som så ofantligt många andra inte har förstått poängen. Vad detta beror på finns förmodligen delade meningar om. Jag har flera teorier. Du med flera är oerhört intelligensbefriade, det kan så vara att det bara finns en genuin ovilja att förstå eller så är det så att denna försvinnande grupp av fanatiska PK.idioter inte kan släppa sin position i sällskapet bland ryggdunkande idioter i ren rädsla för att hamna i ett utanförskap. De allra flesta ogillar verkligen INTE invandrare, jag arbetar med många dagligen. Problemet är POLITIKERNA som drar på Svenska folket kostnader som vi INTE vill ha. Det är varken rättvist eller demokratiskt. När ni alltid gafflar om allas lika värde så förutsätter jag att detta borde gälla ALLA???!!! Men så är inte fallet…. Se dig omkring….

 20. Social konstruktion

  Det verkar som om Sandström ligger lite efter med uppdateringarna. Om han skall hänga med så skall han kalla Sverigedemokraterna för fascister, det är det mest aktuella pejorativet. Och varifrån kommer det egendomliga uttrycket ”…alla människors lika värde…” ifrån? Värde för vem? Kanske han vill reducera politik till en fråga om religion ( ideologiska trosuppfattning)?

 21. Pingback: Kan vi använda Hitlers idéer mot Åkesson? | Jakten på berättelsen

 22. Tom

  Argumentera och exemplifiera gärna för ovanstående påståenden. Vi mittenväljare har tröttnat på dessa floskler för länge sedan. Gäsp.

 23. Ulf Persson

  Om ni anser er föra en ansvarsfull politik inom vård och omsorg, ja då kan man undra hur mycket sämre det kan bli inom dessa område.
  Ni har lyckats köra sjukvården totalt i botten
  såväl på riksplanet som i landstingen, personalen går på knä, vårdplatserna minskas osv.
  Sjuka skrivs ut från Försäkringskassan, Dödsjuka med kort tid att leva skriv ochså ut från Försäkringskassan. Kallar ni det alla människor har samma värde??????

  Ska man ha sämre resultat än ni har presterat så ro jag det är om ni åter kommer till makten..
  Vem är jag då?
  FD detta moderat innan allt påfund med Nya Moderaterna som är ett flumparti som gör allt för att få behåll makten, ni är mer flumiga än miljöpartiet som ni samarbetar med…..
  Ulf Persson

 24. Stefan T

  Du är patetisk som inte låter min kommentar komma in. Ynkrygg, jag skäms över att ha varit moderat
  i tjugo år!

 25. Kjell Victorin

  Komiskt att moderata politiker dissar SD och deras ”hat” samt påståenden att dom inte tycker ”att alla människor har lika värde”.
  1990 var det Carl Bildt som fick sitta i TV och försvara Moderaternas flyktingpolitik och ta emot verbala käksmällar som ”flyktingfientliga” och ”inte rumsrena”.
  Hans ord om yttrandefrihet, tankefrihet, åsiktsfrihet och debattfrihet samt att man inte ska moralisera flyktingpolitiken verkar ganska avlägsna idag.
  Dessutom hade inte speciellt många utlandsfödda kommit till Sverige vid den här tiden och dom problem och kostnader som trots allt finns idag, ändå får man intrycket att många moderater tyckte att invandringen skulle minskas!
  Ett citat från moderaternas motion till partistämman 85/1990: ”Enligt uppgift kostar svensk flyktingpolitik mer än FN:s verksamhet för all världens flyktingar”…låter seriöst, skulle SD påstå det så skulle dom nog bli lynchad, även om det påståendet förmodligen ligger närmare sanningen idag än 1990.

  Diskussionen om invandring börjar efter c:a 11 minuter.
  http://www.svtplay.se/klipp/70053/carl-bildt-moderaterna-1990

 26. Lena Andersson

  Jag blir seriöst rädd av alla dessa kommentarer som stöder rasistiska intoleranta Sd. Yttrandefrihet är bra men detta känns inte som yttrandefrihet utan liknar mer som arrangerad propaganda där de relativt få Sd-anhängarna använder flera olika signaturer för att sprida sitt hat mot invadringen och mot det mångkultyurella samhället, och de många kommentarerna avser att få det att se ut som om deras åsikter dominerar bland ”vanligt folk”! Att peka ut invandringen som orsaken till exakt varje samhällsproblem är tyvärr ett effektivt populistiskt sätt att locka väljare, detta har använts av flera blivande diktatorer, inklusive Sverigedemokraternas ”moderparti” Nazisterna i Tyskland! Sd nämner ofta Vänsterpartiets kommunistiska historia, men Sd-anhängare erkänner aldrig sitt eget partis Nazistiska historia!

  • Kjell Victorin

   Vilken av ovanstående kommentarer sprider ut sitt hat över invandringen och pekar ut invandringen som orsaken till exakt varje samhällsproblem?
   Jag ser människor som är kritiska mot moderaternas politik och alla floskler som polititiskt korrekta politiker omger sej med.
   Faktum är att det ända hatet jag kan utläsa är ditt hat mot SD och deras sympatisörer!

 27. Daniel Nyström

  Stå på dig Niklas och låt dig inte kuvas av Sverigedemokraternas näthatarsvans, som jag noterar att du dragit på dig. Kan tänka mig att mycket heller inte går till publicering på grund av personpåhopp, kränkningar och osakligheter.

  Du har helt rätt i det du skriver med anledning av Sverigedemokraterna. Vi måste bli fler som vågar visa på det betänkliga i det rasistiska partiets värdegrund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.