1000 dagar av ockupation

I dag har sjukstugan i Dorotea varit ockuperad i 1000 dagar. Obegripligt länge och säkerligen någon form av rekord. Sett till vad man protesterar emot så har ockupanterna suttit 999 dagar för länge. Att vårdplatserna på sjukstugan ska återöppnas känns mer än rimligt. Doroteaborna ska kunna känna sig trygga i att de får god vård. Sen att det totalt sätt blir dyrare att patienterna skickas till medicinvårdavdelningen i Lycksele istället för att våras på plats talar ju om inte annat för att detta blev ett felaktigt beslut.

 

Denna fråga kom att diskuteras flitigt under hela denna mandatperiod med en folkomröstning och en av valets viktigaste frågor. Den kom att fälla avgörande i röstandet i inlandet men kom inte att påverka kustborna särskilt mycket. Nu får socialdemokraterna fortsätta att styra landstinget och huruvida de kommer att ompröva detta beslut återstår att se, att göra en pudel hade varit välkommet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.