LiseLotte Olsson (V) borde be Tomas Rahm och Medicinkonsulten om ursäkt

Pressmeddelande 150203: Allianskrav: LiseLotte Olsson (V) borde be Tomas Rahm och Medicinkonsulten om ursäkt

I dag bemöter Tomas Rahm, ansvarig för hälsocentralen Medicinkonsulten i Lycksele, Liselotte Olssons (V) mediala påhopp. Påhopp som Rahm visar är helt felaktiga och tagna ur luften. Som Rahm lyfter fram så går varenda hälsocentral i inlandet med underskott vilket inte på något sätt skapar konkurrens på lika villkor. Den aktieutdelning som Liselotte hänvisar till är själva verket en utbetalning för att lösa ut en delägares dödsbo.

Det är skrämmande att en företrädare från den politiska majoriteten och tillika landstingsråd har så dålig koll på fakta och inte bemödar sig att kolla upp hur saker och ting förhåller sig innan ett mediautspel sker menar Nicklas Sandström (M) oppositionslandstingsråd, Marianne Normark (FP) gruppledare, Ewa-May Karlsson (C) gruppledare, Birgitta Nordvall (KD) gruppledare. Från Alliansens sida kräver vi att Liselotte ber Tomas Rahm och Medicinkonsulten om ursäkt och till nästa gång kollar upp fakta bättre.

4 kommentarer

  • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

   Hej! Ja, i formell mening så är det en utdelning. Däremot bevisar det ju inte Vänsterns tes om att det skulle vara en massa övervinster i offentlig sektor. Frågan kvarstår även om det inte är rimligt att man ska kunna få tillbaka insatt kapital om man väljer att starta upp en hälsocentral.

 1. Jan-Erik Vahlström

  Om alla vårdcentraler i inlandet går med förlust (enligt Yomas Rahm)- varför startade han upp sin vårdcentral då? Borde han då inte ha vetat om detta tidigare då för privata idkar knappast någon välgörenhet eller var det ett försök att kunna få en monopolställning i Lycksele och då kunna kräva ut mer pengar? Ja det finns en hel del frågor omkring detta. Facit blir i alla fall att 4500 patienter blir utan denna vårdcentral

  • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

   De startade upp hälsocentralen långt innan hälsoval. Det är de tre senaste åren med hälsoval som det visar sig att landstinget låter sina egna verksamheter gå med underskott utan att göra något åt det medan de få privata verksamheterna inte får samma förutsättningar. Ska man inte få kunna kunna konkurrera på samma villkor?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.