Arbete och välfärd hänger ihop

I dagens VK har jag en replik med på insändarsidan där jag skriver om att arbete och välfärd hänger ihop. Läs hela min replik här.

 

Arbete och välfärd hänger ihop

 

Östen Andersson från Robertsfors hävdar i en insändare (26/2) att borgerlig politik skulle vara orsaken till kris för svensk sjukvård. Inget kan vara mer fel. Till att börja med två klargöranden utifrån artikeln. Det första så avskaffades döds- och gåvoskatten av en Socialdemokratisk regering vilket förvisso var ett mycket klokt beslut. Det andra är att Socialdemokraterna styrt sjukvården i länet i 35 år och får anses vara högst ansvariga för sjukvården i länet. Så Projekt balans, längst vårdköer i landet, vårdplatsbrist, brist på personal och mycket annat är ett resultat av den förda rödgröna politiken i länet. Det går inte att skylla ifrån sig på andra när sjukvården är ett regionalt ansvar.

 

När det gäller Alliansregeringen skapades över 300 000 nya jobb vilket har inneburit över en miljard mer i ökade skatteintäkter och statsbidrag för sjukvården i länet. Arbete och välfärd hänger ihop, en koppling som många gånger verkar glömmas bort. Varje arbetad timme bidrar till att skapa de resurser som behövs för att vi ska kunna fortsätta förbättra svensk sjukvård.

 

Nicklas Sandström (M)

Oppositionslandstingsråd

2 kommentarer

 1. Mor till sticklingar

  MEDBORGARFÖRSLAG.
  Polisers vanligaste brott utanför jobbet är kvinnomisshandel.
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/polisers-kvinnovald-oroar-karen/
  Mörkertalet är dessutom betydande.
  http://www.vk.se/818308/domd-polischef-omplacerad-till-umea

  Mitt förslag är att bjuda in Polischefen till kommunhuset och tvinga honom att
  införa en speciell enhet för BROTT INOM NÄRA RELATIONER.
  Enheten skall vara tillgänglig dygnet runt.
  En enhet som tar misshandlade kvinnor på allvar.
  Inte som dagens poliser, som registrerar misshandlade kvinnor med nedlåtande kommentarer i olagliga register.

  Och kom nu inte och säg att det är inte ditt bord.
  Hälften som röstade på dig är kvinnor.

 2. Rickard

  Håller med i aspekten att (s) som har ansvaret.
  Fast menar Östen regionalt eller nationellt? Du svarar ju regionalt huvudsakligen så jag antar det är det han menade. Du nämner inget om den minskad summa som staten, under Alliansstyrd regeringsansvar och ekonomiskt val, gav kommun och landsting. Samma budget som ännu råder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.