Sköt landstingets lokaler effektivare

PRESSMEDDELANDE: Vill att landstingets lokaler sköts effektivare

Nicklas Sandström (M) och Daniel Öhgren (C) föreslår i en motion att landstinget byter modell för hur landstingets lokaler hanteras. I nuvarande modell har verksamheterna ingen kostnad för de lokaler de nyttjar och därmed inget incitament att begränsa sina lokalytor.

– Landstinget förfogar över stora lokalytor och hur dessa sköts och hanteras har stor påverkan på landstingets verksamhet och ekonomi, säger Nicklas Sandström, oppositionsråd (M).

De är även kritiska mot att i nuvarande modell har det planerade underhållet inte styrts av fackmannamässiga principer utan blivit en godtycklig besparingspost för att få ihop landstingsbudgeten. De menar att åratal av eftersatt underhåll lett till att landstinget nu ständigt får brottas med akuta fastighetsproblem och sjuka hus.

– Det är hög tid att låta fastighetsunderhållet styras av faktiska behov och inte vara en bricka i ett budgetpussel, säger Daniel Öhgren, vice ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden (C).

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

 1. steven

  Hej,
  om ni ska bli ett trovärdigt alternativ till S, bör fokus ske på grundläggande frågor kring vården och inte minst bemanningen av sjuksköterskor – samt justera upp deras löner. Håll inte på med pseudo frågor som lokaler etc. skrattretande, det får man ta när huvudproblemet är tillrätta lagt. 150 – 200 miljoner SEK finns att disponera. Projekt, turism näringsliv , Grand etc. är tydligen viktigare. Ingen tror jag upplever den tidigare alliansen som en trovärdig förnyare och förespråkare av effektiv hushållning av skattemedel. Det ni håller på med är enbart skådespel, ett evigt tjafsande om nyanser hit och dit, men samma politik i grunden som vänsterpartierna utom AP, som visar en rakryggad, ärlig hållning, en kompassriktning som Nya arbetarpartiet M fullständigt saknar.

  • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

   Hej Steven!

   Om du följer min blogg så ser du att jag tidigare lyft en rad olika frågor. Lokaler är förutom personal en av de absolut största kostnaderna för sjukvården så jag delar inte din uppfattning att det skulle vara en pseudofråga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.