Etapp 1 i Projekt balans 2.0 betyder mindre personal till sjukvården.

Pressmeddelande 160204: Etapp 1 i Projekt balans 2.0 betyder mindre personal till sjukvården.

Nu har Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet i landstinget lanserat etapp 1 av projekt balans 2.0. Den här delen berör Hälso- och sjukvårdsnämnden och förväntas kunna spara upp till 150 miljoner kronor. Av de förslag som presenterats ställer sig alliansen positiv till att landsting ska minska kostnaderna för staffetläkare. Men för att förslaget ska kunna få full effekt kommer det att krävas stora personalminskningar vilket alliansen vill ha ytterligare belyst samt vilka effekter det kommer att få på vårdköerna. Västerbotten har redan idag bland Sveriges längsta vårdköer menar Nicklas Sandström (M)oppositionslandstingsråd, Ewa-May Karlsson (C) gruppledare, Marianne Normark (L) gruppledare, Birgitta Nordvall (KD) gruppledare.

 

– Många av de förslag som socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet presenterar nu borde ha gjorts för länge sedan menar gruppledarna i alliansen. Underskotten har tillåtits skena iväg i verksamheten under allt för många år så risken är stor att det kommer att krävas ytterligare och betydligt mer kännbara besparingar framöver befarar alliansen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.