10 862 Västerbottningar väntar på vård

Det finns stora utmaningar i Västerbotten med långa vårdköer. I jämförelse med andra landsting ligger Västerbotten bland de absolut sämsta länen när det gäller uppfyllandet av vårdgarantin. Den dåliga tillgängligheten gäller såväl slutenvård som primärvård. Sett till finansiering är Västerbotten ett av de landsting som lägger minst andel till primärvården.

Situationen är särskilt svår i den psykiatriska sjukvården och när det gäller barn- och ungdomspsykiatrin har väntetiderna legat sämst i landet under många år. Där har vi från alliansen drivit frågan om att öppna upp för vårdval, men får blankt nej av den politiska majoriteten. Vi anser att det måste göras för att kunna lösa situationen med de långa vårdköerna som under lång tid varit ohållbar för patienterna.

Den politiska majoriteten står stilla och det är mycket oklart vilken viljeinriktning som finns och vad man vill göra för att korta köerna för de 10 000 västerbottningarna som väntar på vård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.