Glädjande att M-förslag om beroendecentrum snart kan bli verklighet

Moderaterna i landstinget och i Umeå kommun har länge drivit frågan om inrättandet av ett beroendecentrum som en samverkanslösning för missbruksvården mellan kommun och landsting. Redan 2012 ställde sig landstingsfullmäktige positiv till förslaget och nu efter några år ser det ut att bli verklighet. Tidigare gjordes bedömningen att det saknades lokalyta , men att det nu finns möjlighet att lokalmässigt rymma beroendecentrum i den nya psykiatribyggnaden.

Hälso- och sjukvårdsnämnden tog beslut den 16 februari att i samråda med Umeå kommun utreda förutsättningarna för samlokalisering av verksamheter benämnd Beroendecentrum. Lena Riedl som sitter i nämnden för moderaternas räkning säger att det känns riktigt bra att vi äntligen tar ett steg mot att förslaget ska bli verklighet efter att ha drivit frågan i åratal. Missbruksvården behöver bli bättre och detta är verkligen ett steg i rätt riktning. Vilket jag bara kan instämma med.

 

En kommentar

  1. Språknissen

    Ursäkta en petimeter, men det heter inte missbruksvård, det heter missbrukarvård. Det är inte missbruket man vårdar, utan missbrukaren.
    Tack och hej.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.