Homeopati är inte medicin

Homeopati är ingen ersättning för läkemedel. Inte helt överraskande som tur var för de allra flesta. Tyvärr så verkar det finnas allt för många som lever i den förhoppningen. Nu kommer det ytterligare vetenskapliga studier som visar på detta inte så ovänande resultatet. Till detta finns nu ytterligare en studie som studerat överlevanden av cancerpatienter med konventionell medicin respektive alternativmedicinsk behandling.

Studien har jämfört överlevnaden för 281 patienter med ickemetastaserad bröst-, prostata-, lung- eller kolorektalcancer som valt alternativmedicinsk behandling med en kontrollgrupp på 580 patienter som valt konventionell behandling. Med konventionell behandling definierad som cellgiftsbehandling, strålning, kirurgi och/eller hormonbehandling.

Resultatet visar att risken för patienterna att dö under uppföljningsperioden i snitt var 2,5 gånger högre för gruppen som valt alternativmedicinsk behandling jämfört med kontrollgruppen. Nedbrutet på cancertyp löpte patienter med bröstcancer 5,7 gånger högre risk, patienter med lungcancer 2,2 gånger högre risk och patienter med kolorektalcancer 4,6 gånger högre risk.

 

Inte direkt oväntat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.