Arbete och välfärd sammankopplad

Sjukvården står inför stora utmaningar med personalförsörjning, skenande kostnader och förändrad demografi med en allt äldre befolkning. Jobben är den allra viktigaste frågan för att möta dessa utmaningar för den gemensamt skattefinansierade sjukvården.

När fler jobbar får vi mer resurser till fler ambulanser, mer personal och nya läkemedel. Det är alltså med fler arbetade timmar som vi skapar vårt välstånd och en bättre sjukvård.

En bra sjukvård och omsorg utgör grunden i ett fungerande välfärdssamhälle. Vägen framåt går inte via höjda skatter. En offensiv satsning på sjukvården för att möta framtidens utmaningar förutsätter fler människor i arbete och lägre trösklar in på arbetsmarknaden och då måste det alltid löna sig att arbeta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.