Sjukvård ska erbjudas i världsklass

Norrlands universitetssjukhus blev i år rankad som det näst bästa universitetssjukhuset i Sverige utifrån den höga medicinska kvalitén som erbjuds. Lasaretten i Skellefteå och Lycksele får goda betyg när det gäller medicinisk kvalité. De bra placeringarna bygger på de fantastiska insatser all personal gör varje dag. Moderaterna är mycket stolta över våra tre akutsjukhus som vi vill ska utvecklas.

 

Svensk hälso- och sjukvård är i ständig utveckling. Forskning och utveckling ger förutsättningar för nya behandlingsformer och läkemedel med förbättrade resultat som följd. Denna ständiga förbättringsprocess ställer krav på förändringar i hur vården organiseras och utförs. Vården ska ges på rätt nivå. Det gör att framförallt primärvården måste kunna ta ett större ansvar för patienternas vårdbehov. Tillgången till primärvård i hela länet måste förbättras. En förstärkning av primärvården och den nära vården innebär att resurser måste omfördelas inom hälso- och sjukvården så att primärvården kan axla ett större ansvar.

 

Tre skattefinansierade akutsjukhus i länet är en självklarhet. Sjukvården måste bli bättre på att samverkan inom våra tre sjukhus vilket skapar förutsättningar för att bättre specialisera sig. Det kan innebära att du som patient ibland måste åka till en annan del av länet för att få din operation eller behandling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.