Digitalisering är verksamhetsutveckling med hjälp av teknik

Under förmiddagen deltog jag i ett seminarium på mötesplats Digitala Västerbotten där jag med inbjudna panellister på temat vilka är viktigaste utmaningarna för regional utveckling och hälso- och sjukvård samt hur styrning och ledning behöver utvecklas för att möjliggöra transformation. Jag lyfte fram att ett viktigt perspektiv är att digitalisering är verksamhetsutveckling med hjälp av teknik. Det betyder att det inte finns något självändamål att införa nya tekniska lösningar om det inte är så att det förbättra arbetsmiljön för våra medarbetare, patienter, eller brukare. I detta viktiga arbete är det politikens uppgift att driva på transformationen, prioritera finansiering samt dels följa upp att det blev som det var sagt. Särskilt när det kommer till nya arbetssätt. Detta kommer att vara jobbigt men på lång sikt helt nödvändigt. Lite extra kul att det var ett 50-tal åhörare. Hade emellertid gärna genomfört seminariet fysiskt om det hade varit möjligt men nu när det inte var det så fungerade det digitalt med.

2 kommentarer

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Beror ju helt på vad det är för digitalisering. Är det så att det underlättar och förbättra patientmötet är det väl bra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.