Motkrav för full tillgång till välfärden

Från Moderaterna anser vi att det är rimligt att du som ny i Sverige ska man först jobba och betala skatt innan man får full tillgång till välfärden. Den svenska välfärdsmodellen bygger på att alla som kan jobba gör det. Alla som kommer till Sverige ska steg för steg ska kvalificera sig till bidrag och välfärdsförmåner genom jobb. Utgångspunkten är att ersättningen de första fem åren ska vara lägre än för de som bott här länge. Rätten till försörjningsstöd, etableringstillägg och andra kompletterande bidrag tas bort. Nyanlända ska under perioden istället få etableringsersättning från staten. Moderaterna vill även ha ett bidragstak för personer som lever på försörjningsstöd.

Vi ser idag, inte minst i Västerbotten, att det finns stora utmaningar att finansiera vår gemensamma välfärd därför är en modell med kvalificering en fullt rimlig väg framåt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.