Björk (S) ljuger på punkt efter punkt  

Björk (S) ljuger på punkt efter punkt  

Den socialdemokratiska regionpolitikern Ulf Björk skriver i sin insändare (29/7) om moderata förslag om svensk hälso- och sjukvård, inget av detta är sant. Det som Björk försöker sig på är en paradgren för socialdemokratisk debatteknik, skapandet av en så kallad halmdocka. Där man först målar upp en nidbild av motståndarens åsikter och förslag för att sedan argumentera emot denna nidbild. I klartext har Moderaterna i inga förslag om införandet av försäkringslösningar. Vårt fokus är reformer som tar sin utgångspunkt i bästa möjliga vård med personen i centrum. Det handlar om att komma till rätta med långa vårdköer, bristande kontinuitet och samordning. Patientens valfrihet och makt måste stärkas, onödiga administrativa pålagor för vårdens medarbetare måste plockas bort och varje skattekrona måste användas på bästa möjliga sätt.

Ur ett nationellt perspektiv måste Västerbotten anses vara ett socialdemokratiskt skyltfönster utifrån sitt långa obrutna maktinnehav. Det som Björk (S) inte berättar är att i vårt län är vårdköerna bland de längsta, ekonomin bland de sämsta och den administrativa överbyggnaden som störst. Västerbotten om något län behöver ett borgerligt maktskifte som byter kurs ifrån socialdemokratisk illusion och självbedräglig självbild över sina bedrifter.

Nicklas Sandström (M)
Regionråd i opposition

 

Detta är en replik som blev publicerad i Folkbladet den 9 augusti.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.