Oviss framtid för Lycksele BB

VK skriver idag om situationen på förlossningen på BB i Lycksele. Frågan har varit minst i fokus senaste månaderna, med all rätt. Det är djupt problematiskt att en akut verksamhet har sommarstängt. Situationen blir ju inte desto mindre allvarlig när det inte finns någon långsiktig lösning och än mindre någon politisk vilja eller ambition från det styrande och ansvariga s-partiet att sjösätta en handlingsplan som faktiskt kan lösa problemet på kort och lång sikt. Att det varit skört i förlossningsvården i länet kan ju inte komma som någon blixt från klar himmel. Barnmorskor och facken har påtalat detta under en längre tid. Därför blir socialdemokratins handlingsförlamning så beklämmande. Länet behöver tre BB utifrån vår geografi, från Moderaterna sida är detta något vi värnar och vill hitta de lösningar som går för att möjliggöra det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.